Gălăţeanul Cosmin Andrei, medaliat la Internaţionala de Fizică

Gălăţeanul Cosmin Andrei, medaliat la Internaţionala de Fizică
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Gălăţeanul Cosmin Andrei a câştigat o medalie de argint la una dintre cele mai puternice competiţii de fizică din lume: Olimpiada Internaţională de Fizică a ţărilor din Asia. Concursul s-a desfăşurat în perioada 8-14 mai, la Hanoi, Vietnam, reunind cei mai buni 188 de olimpici din 25 de ţări şi regiuni.
România a fost singurul stat din Uniunea Europeană reprezentat la această olimpiadă, ca urmare a rezultatelor de excepţie obţinute de elevii noştri la olimpiadele naţionale şi internaţionale de fizică. Lotul român a participat cu o echipă formată din opt olimpici, toţi reuşind să câştige medalii şi premii: aur - Radu Andrei (Brăila), Petru Cotruţ (Bucureşti), Ştefan Răzvan Bălăucă (Botoşani), Răzvan Mihai Ursu (Constanţa); argint - Cosmin Andrei (Galaţi); bronz - Sebastian Leontică (Piatra-Neamţ); menţiuni de onoare - Silviu Predoi (Bucureşti) şi Ştefan Dolteanu (Oneşti).
Andrei Cosmin este elev la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Încă din clasele gimnaziale, Cosmin Andrei se află printre cei mai buni elevi din ţară la olimpiadele de Fizică, Astronomie şi Astrofizică, calificându-se aproape mereu la etapele internaţionale. A câştigat prima medalie internaţională în clasa a VIII-a, când a fost răsplătit cu bronz la Astronomie. El a mai câştigat o menţiune la acelaşi concurs în 2015, iar în 2016 a primit o medalie de bronz. Anul trecut, a câştigat o medalie de aur, cu punctaj maxim, la fizică, la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuimaada din Yakuţia şi o medalie de argint la Olimpiada Europeană de Fizică.

Citit 10604 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2018 15:31

2 comentarii

 • postat de Angela
  Sâmbătă, 19 Mai 2018 12:13
  100.117.21.***
  Bravo! Felicitari! Asa da! Asta e adevarata performanta.De asa ceva are nevoie tara.De copii care sa puna Stiinta si cercetarea pe primul loc. Numai stiinta detine adevarul despre aparitia vietii si formarea Universului.Restul sunt minciuni si indoctrinari.
  0
  15
  Raportează
 • postat de IC
  Sâmbătă, 19 Mai 2018 07:09
  5.13.209.***
  Corect era ca stirea sa sune asa ,nascut in Galati ,elevul la un liceu de informatica din Bucuresti ,Cosmin Andrei ,a castiagat medalia de argint......si a reprezentat liceul care la invatat si perfectionat in informatica. Bravo lui si bravo intregii echipe ..Oare cum suna stirea intr-un ziar din Bucuresti si la ce scoala va fi afisat pe panoul de onoare...?
  0
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.