Două gălăţence s-au remarcat la Olimpiada de Ştiinţe

Două gălăţence s-au remarcat la Olimpiada de Ştiinţe
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Două eleve care au reprezentat Galaţiul la faza naţională a Olimpiadei de Ştiinţe pentru juniori, Bianca Negrău, de la Şcoala Nr. 29, şi Cristiana Andrea Murgoci, absolventă de gimnaziu la CNVA (actualmente elevă la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), s-au întors acasă cu o menţiune şi un premiu special.

E un lucru demn de toată lauda, având în vedere că acesta este unul dintre cele mai dificile concursuri, în care candidaţii sunt testaţi la trei discipline dificile: Fizică, Chimie şi Biologie. Mai mult decât atât, cele două fete, deşi abia au terminat clasa a VIII-a, au concurat cot la cot cu elevi mai mari chiar şi cu doi ani decât ele şi au fost nevoite să înveţe şi materia de clasa a IX-a, la toate cele trei discipline. Au fost în sală inclusiv elevi în clasa a XI-a, care aveau vârsta de 16 ani, pentru că fuseseră daţi de la cinci ani la şcoală.

Mai mult decât atât, Bianca Negrău, care s-a clasat a 15-a şi a primit menţiune, a fost prima sub linie care a pierdut calificarea în lotul pentru internaţională. Profesorii care au pregătit-o pe Bianca pentru Olimpiada de Ştiinţe sunt Monica Necula (chimie), Lucia Popa (fizică) şi Melania Manole (biologie). Bianca Negrău s-a calificat anul acesta la patru olimpiade naţionale: Chimie, Matematică (unde nu s-a putut prezenta pentru că  se desfăşura în acelaşi timp cu chimia), Lingvistică şi Ştiinţe. Şi la Chimie, şi la Lingvistică, Bianca s-a făcut remarcată, primind câte o menţiune.

Andreea Cristiana Murgoci s-a calificat la trei faze naţionale ale olimpiadelor. Pe lângă Ştiinţe, ea a mers şi la Matematică şi ar fi trebuit să meargă şi la Informatică, dar concursurile au avut loc în aceeaşi perioadă. De la Matematică, s-a întors cu medalie de bronz.

Citit 8621 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.