40 de ani de învăţătură şi educaţie. Aniversare la Şcoala Nr. 38 ”Grigore Moisil” (FOTO și VIDEO)

40 de ani de învăţătură şi educaţie. Aniversare la Şcoala Nr. 38 ”Grigore Moisil” (FOTO și VIDEO)
Copiii au încins o horă pe melodiile Doiniţei Fluture
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Zi de mare emoţie ieri, 1 octombrie 2018, pentru dascălii şi copiii Şcolii Nr. 38 "Grigore Moisil" din Galaţi. Cu mic cu mare, însoţiţi de părinţi, mulţi dintre ei foşti elevi ai şcolii, şi chiar bunici, alături de invitaţi din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a instituţiilor de cultură, elevii şcolii s-au strâns pentru a sărbători cei 40 de ani neîntrerupţi de activitate. Toţi cei prezenţi au demonstrat că sloganul şcolii, "Toţi, tot timpul!", nu e doar o frază fără conţinut.

Şcoala este sufletul cartierului Micro 13B şi a fost recent complet reabilitată. Este, pentru cei care nu i-au aflat performanţele, locul unde fiinţează, sub coordonarea profesorului Ioan Traian Ilisan, cunoscutul ansamblu "Ciobănaşul", care ieri ne-a încântat cu câteva melodii, alături de invitata de onoare, şi ea fostă elevă, interpreta de muzică populară Doiniţa Fluturu. Profesorii de aici se mândresc şi cu performanţele olimpicului internaţional Mihai Manea, care a făcut tot aici primii paşi spre performanţă, potrivit spuselor directoarei instituţiei, prof. Ionela Cătălina Emandache, dar sunt la fel de mândri de toţi elevii lor care au ajuns OAMENI.

Ceea ce impresionează însă aici, dincolo de performanţele şcolare în sine, este însă o atitudine de respect şi prietenie faţă de şcoală, care se vede şi la elevi, dar şi la familiile lor. De ziua ei, copiii i-au urat "La mulţi ani!" şcolii, pe post it-uri în culorile tricolorului care o înconjurau ca un brâu. Alte activităţi, împreună cu Asociaţia "Frontiera gălăţeană", OneGym şi Phoenix Galaţi, dar şi Europe Direct, aveau să se desfăşoare în restul săptămânii.

Ieri nu au lipsit emoţiile de tot felul, aduceri aminte şi gânduri pioase pentru foştii dascăli ai şcolii trecuţi într-o lume mai bună, dar şi flori pentru două învăţătoare din primul eşalon care au intrat la datorie pe 1 octombrie 1978, Maria Basarab şi Vasilica Prichici. În ceea ce o priveşte pe cea din urmă, misiunea încă nu i s-a încheiat, dumneaei având pe mână o clasă a IV-a de prichindei, pe care se străduieşte să-i pună pe drumul cel bun. Se strâng în jurul dumneaei, la careu, mulţi băieţi - 19 în clasă, în mod excepţional - dar cuminţi şi respectuoşi, chiar dacă mai fac şi pozne. Se uită curioşi la mine, doamna le spune că i-am fost elevă, în cea de-a doua ei generaţie de la Şcoala Nr. 38, iar ochii copiilor se măresc şi mai tare. Anii aceia li se par atât de îndepărtaţi... Pentru mine, însă, prima zi de şcoală din 1982 pare să fi fost ieri, iar privirea şi zâmbetul doamnei, neschimbate. Veşnică recunoştinţă şcolii şi dascălilor ei!

În foto 3, învăţătoarea Vasilica Prichici, alături de elevii dumneaei

Citit 7476 ori Ultima modificare Luni, 01 Octombrie 2018 22:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.