Semicentenar la Şcoala nr. 5

Semicentenar la Şcoala nr. 5

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Şcoala nr. 5 serbează pe 4 şi 5 octombrie 50 de ani de la înfiinţare. Acţiunile menite să marcheze acest moment au început chiar din prima zi de şcoală când au sunat clopoţelul actuala directoare a şcolii, Daniela Nicolaev-Malaxa, alături de primul director Liviu Burtea.

La sfârşitul săptămânii, se va dezveli o placă memorială, manifestare la care vor lua parte, alături de profesorii şi elevii şcolii, şi cadre didactice şi absolvenţi de odinioară. Vor fi activităţi de suflet care vor rememora cei 50 de ani de dedicare şi dăruire. Toate manifestările se vor finaliza cu îngroparea "Capsulei timpului", un recipient în care elevii au pus mesaje copiilor care vor învăţa pe băncile şcolii peste 50 de ani.

"De fapt, sărbătorim 50 de ani de când ne-am mutat în actualul sediu, deoarece Şcoala nr. 5 avea propriul său sigiliu încă din 1865, când era un institut de învăţământ numai pentru băieţi. În 1870 se înfiinţează şi şcoala de fete, care a funcţionat numai cu două clase şi două institutoare până în 1889, când a fost preluată de Stat, adăugându-se celor 20 de şcoli existente până în acel moment. În timp, şcoala de băieţi şi cea de fete s-au unit, funcţionând într-un local pe strada Morilor. Actualul sediu a fost dat în folosinţă la 1 septembrie 1968, în Micro 17, strada Gorunului nr. 6", ne-a povestit directoarea Daniela Nicolaev-Malaxa.

Citit 1641 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2018 21:58

1 comentariu

 • postat de Felicia Sâmbătă, 06 Octombrie 2018 13:39 79.116.100.*** Link la comentariu
  0
  0

  Felicitări copiilor, părinților pentru implicare, cadrelor didactice și nedidactice, personalului auxiliar și, nu în ultimul rând, conducerii școlii!
  Sunteți într- adevăr o echipă!

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro