Semicentenar la Şcoala nr. 5

Semicentenar la Şcoala nr. 5
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Şcoala nr. 5 serbează pe 4 şi 5 octombrie 50 de ani de la înfiinţare. Acţiunile menite să marcheze acest moment au început chiar din prima zi de şcoală când au sunat clopoţelul actuala directoare a şcolii, Daniela Nicolaev-Malaxa, alături de primul director Liviu Burtea.

La sfârşitul săptămânii, se va dezveli o placă memorială, manifestare la care vor lua parte, alături de profesorii şi elevii şcolii, şi cadre didactice şi absolvenţi de odinioară. Vor fi activităţi de suflet care vor rememora cei 50 de ani de dedicare şi dăruire. Toate manifestările se vor finaliza cu îngroparea "Capsulei timpului", un recipient în care elevii au pus mesaje copiilor care vor învăţa pe băncile şcolii peste 50 de ani.

"De fapt, sărbătorim 50 de ani de când ne-am mutat în actualul sediu, deoarece Şcoala nr. 5 avea propriul său sigiliu încă din 1865, când era un institut de învăţământ numai pentru băieţi. În 1870 se înfiinţează şi şcoala de fete, care a funcţionat numai cu două clase şi două institutoare până în 1889, când a fost preluată de Stat, adăugându-se celor 20 de şcoli existente până în acel moment. În timp, şcoala de băieţi şi cea de fete s-au unit, funcţionând într-un local pe strada Morilor. Actualul sediu a fost dat în folosinţă la 1 septembrie 1968, în Micro 17, strada Gorunului nr. 6", ne-a povestit directoarea Daniela Nicolaev-Malaxa.

Citit 2971 ori Ultima modificare Marți, 02 Octombrie 2018 21:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.