Elevii de la Racoviţă revoluţionează turismul la Galaţi

Elevii de la Racoviţă revoluţionează turismul la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Un grup de elevi de la Liceul Teoretic "Emil Racoviţă”, coordonat de profesorii Delia Humelnicu şi Sabina Hâncu, au realizat un site (http://galaţi4europe.ro) cu informaţii despre obiectivele din oraşul Galaţi, componente ale potenţialului turistic, prezentate în limbile română, engleză, franceză şi germană. Prezentarea lor pe site este realizată sub forma unor trasee tematice - muzeal, arhitectural, comunist, ciclist, gastronomic, ecumenic, pentru a-i mulţumi pe turiştii cu gusturi variate.

Site-ul poate fi accesat uşor şi pe baza aplicaţiei QR-code, astfel încât printr-o simplă scanare a panoului, amplasat în muzeu, se deschide pagina specifică muzeului respectiv şi se pot urmări informaţiile în limba dorită.

Mai mult, pentru a creşte atractivitatea muzeelor, elevii s-au documentat, au făcut ghidaje şi au realizat vânători de comori (treasure hunt) în muzeele din Galaţi, astfel încât participanţii să înveţe prin joc. Au participat la aceste vânători de comori peste 500 de elevi din Galaţi. Toate aceste activităţi au fost desfăşurate în cadrul proiectului "Euroscola", ce a debutat în luna august, tema din acest an fiind legată de rolul proiectelor europene în dezvoltarea comunităţii. Practic, elevii au căutat un proiect desfăşurat în comunitate cu ceva ani în urmă şi l-au promovat reinventându-l, adaptându-i obiectivele la societatea actuală, la specificul anului 2018.

Proiectul ales de elevi, numit "Circuitul turistic muzeal în judeţul Galaţi”, depus în 2010 şi desfăşurat în perioada 2012-2014, a adus numeroase beneficii muzeelor gălăţene, dar s-a desfăşurat în perioada în care elevii din proiect aveau vârste fragede şi nu au fost în grupul ţintă de atunci. Pe de altă parte, aproape toţi membrii din proiect au participat, în cadrul şcolii, în proiecte "ERASMUS+" şi au putut valoriza experienţa dobândită, prin implicarea în proiectul "Euroscola".

Citit 9523 ori Ultima modificare Marți, 23 Octombrie 2018 19:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.