Noutăţi din domeniul tehnologiei
Foto: Ovidiu Amălinei

Noutăţi din domeniul tehnologiei
Conferinţa ”Ştiinţă şi cercetare la malul Dunării”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dezvoltarea parteneriatelor inovative şi durabile, noutăţile din domeniul tehnologiei şi cercetării, programele educaţionale de avangardă s-au numărat printre temele Conferinţei „Ştiinţă şi cercetare la malul Dunării”, organizată vineri, 26 octombrie 2018, de Tehnopol, în parteneriat cu Primăria Galaţi şi CJ Galaţi, Camera de Comerţ, Universitatea „Dunărea de Jos” şi Universitatea „Danubius”, precum şi cu Asociaţia Producătorilor de Soft din Galaţi.

Aflată deja la a patra ediţie, Conferinţa „Ştiinţă şi cercetare la malul Dunării”, găzduită anul acesta de Parcul de Soft, se doreşte a fi un catalizator pentru dezvoltarea comunităţii, a precizat directorul general al Asociaţiei Tehnopol, Ionuţ Mocanu: „Demersurile noastre sperăm să ajute eforturilor autorităţilor locale şi ale celorlalţi participanţi la comunitatea noastră – universităţile, mediul de afaceri etc. – de a consolida direcţiile de dezvoltare ale Galaţiului. Am încercat să aducem prezentări cât mai interesante, de calitate, din cercetare, educaţie, proiecte deosebite care se derulează în Galaţi”.

La rândul său, viceprimarul Sorin Enache a declarat: „Prin astfel de acţiuni, Tehnopol îşi îndeplineşte obiectivul de a fi un vector de dezvoltare în municipiul Galaţi, de a fi o platformă de cooperare între instituţiile publice, mediul universitar, ong-uri etc. De asemenea, foarte important este şi rolul pe care îl are în pregătirea şi derularea unor proiecte europene”.

Conferinţa a avut şi o dimensiune euroregională, prin prezenţa consulului României la Odessa, Emil Rapcea. Acesta a amintit faptul că Galaţiul s-a numărat printre primii promotori ai relaţiilor de cooperare cu Republica Moldova şi Ucraina. În mod particular, autorităţile şi mediul de afaceri din Odessa sunt la rândul lor interesate de experienţa europeană a României, Galaţiul fiind, de altfel, pe Dunăre, poarta spre UE pentru Ucraina. Această intervenţie a fost completată şi de prezentarea susţinută de Asociaţia de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”.

Pe agenda evenimentului s-au mai aflat prezentări din domeniul tehnologiei, precum cele ale Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO), sistemele integrate de protecţie a documentelor, oportunităţile de afaceri – CNIPMMR, noile trenduri din domeniul IT – Parcul de Soft, ofertele educaţionale din mediul universitar, dar şi metodele inovative de educaţie pentru copii, precum programul 3D MIND, derulat de Asociaţia EDU 21. Un fapt ce merită remarcat este şi prezenţa elevilor de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, care au prezentat proiecte de robotică şi aplicaţii de folosire a dronelor în cartografiere.

Lucrările Conferinței vor fi publicate de Universitatea Danubius în revistele sale științifice, indexate în baze de date internaționale, editate de Danubius University Press.

Citit 1906 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Octombrie 2018 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.