O gălăţeancă, finalistă la Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate

O gălăţeancă, finalistă la Premiile pentru Excelență Academică în Străinătate
Cristina Gherghişan-Filip, finalistă la "Studentul anului în Europa"
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Studentă la University of East Anglia (UEA) Norwich, din Regatul Unit al Marii Britanii, licenţiată şi deţinătoarea unui master în Chimie şi a titlului de doctor în microbiologie şi biologie moleculară, Cristina Gherghişan-Filip din Galaţi se numără printre finaliştii celei de-a zecea ediţii a Premiilor pentru Excelenţă Academică în Străinătate, la categoria "Studentul anului în Europa Universitar".

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) a făcut publică lista finaliştilor celei de-a zecea ediţii a Premiilor pentru Excelenţă Academică în Străinătate, rezultată în urma finalizării primei etape de jurizare, conform regulamentului de desfăşurare. Printre cei 50 de finalişti, unul cu performanţe mai mari decât altul, am descoperit, cu bucurie, şi o gălăţeancă.

Este vorba despre Cristina Gherghişan-Filip, absolventă a Colegiului Naţional "Vasile Alecsandri" din Galaţi, unde a fost colegă de clasă cu verişoara ei Claudia-Gabriela Mitrofan, despre care aţi mai putut citi în "Viaţa liberă". După bacalaureat, amândouă au ales să studieze în Marea Britanie, unde au obţinut burse de studiu complete.

Potrivit prezentării făcute de LSRS, în 2012, Cristina a obţinut licenţa şi masterul în Chimie, iar în 2017 a primit titlul de doctor în microbiologie şi biologie moleculară, iar în acest moment este studentă la Medicină. Dorinţa ei este să-şi folosească abilităţile şi cunoştinţele de cercetător pentru a îmbunătăţi resursele medicale din România.

Şi-a început colaborarea cu studenţii români din Marea Britanie prin intermediul LSRS, iar cu studenţii românii de la UEA colaborează în calitate de preşedinte a ‘Romanians

UEA’ Society. Îşi doreşte să-i sprijine pe studenţii care doresc să studieze în Marea Britanie şi crede că acest lucru e posibil graţie profesorilor români de la UEA şi a comunităţii de români din Norwich. De asemenea, vrea să continue activitatea din cadrul universităţii ca studentă la Medicină, cercetătoare şi ambasadoare a României.

Vot

Festivitatea de premiere va avea loc marţi, 8 ianuarie 2019, începând cu ora 18,00, în Aula Universităţii Politehnica din Bucureşti. Atunci vor fi aflaţi câştigătorii pentru fiecare categorie. Numai că, în acest an, Liga a decis ca, pe lângă votul juriului, să organizeze și un vot al publicului, care este invitat să aprecieze fotografia finaliştilor preferaţi din albumul postat pe contul de Facebook al Ligii Studenţilor Români din Străinătate. Câştigător va fi cel care va avea mai multe aprecieri la imaginea din album. Prin urmare, Cristina are nevoie de voturile noastre! Performanţele ei vorbesc de la sine!

Citit 4923 ori Ultima modificare Luni, 07 Ianuarie 2019 00:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.