Elevii de la ”Hogaş” Tecuci, fruntaşi la robotică | FOTO

Elevii de la ”Hogaş” Tecuci, fruntaşi la robotică | FOTO
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa de robotică THOBOR a Colegiului Naţional "Calistrat Hogaş" participă la First Tech Challenge, o competiţie lansată în România acum doi ani de către Asociaţia "Naţie Prin Educaţie". Elevii tecuceni au participat la competiţie din sezonul al doilea (2017-2018). Ideea de a înfiinţa la Tecuci o echipă de robotică a părut multora un vis prea îndepărtat, ţinând cont de resursele financiare oarecum limitate şi de complexitatea cunoştinţelor ce trebuiau puse în practică. Cei unsprezece liceeni, care au format echipa în sezonul anterior, alături de mentorii lor, profesorii Adriana Ciocănel, Oliwer Drăgan, Gabriela Tudor şi inginerul Ovidiu Rădulescu, au reuşit să aducă acasă trofeul Think Award şi locul al doilea la categoria Control Award. Pentru aceste rezultate, echipa a funcţionat unitar, sacrificând foarte multe zile din weekend şi din vacanţele şcolare. Echipa a fost susţinută financiar de o serie de sponsori inimoşi, cărora le mulţumim încă o dată şi a căror nominalizare o puteţi regăsi pe site-ul echipei thobor.ro.

Anul acesta vor participa la competiţie paisprezece elevi de la "Hogaş". Membrii echipei şi-au unit forţele şi pe aspectul financiar, care este foarte important. La urma urmei, dincolo de roboţi, care constituie marea provocare, competiţia urmăreşte formarea unui viitor antreprenor, care ştie să identifice resurse pentru a-şi pune în practică ideile.

Un mare beneficiu al competiţiei constă în faptul că echipa este formată din fete şi băieţi de la diverse profiluri, nu doar matematică-informatică. Şi astfel, fetele au învăţat care este deosebirea dintre un servomotor şi... un server (mica glumă a echipei). Iar băieţii contribuie la construirea jurnalului echipei, un element extrem de important în competiţie. Revenită de la demo-ul care a avut loc la Iaşi în 5 ianuarie, echipa THOBOR îşi propune să obţină şi în acest sezon rezultate frumoase.

Deşi elevii s-au implicat să adune fonduri, ar mai fi nevoie de ceva bani pentru că anul acesta a apărut o nouă etapă eliminatorie, care implică fonduri necesare pentru deplasare, cazare şi masă. Cei care sunt interesaţi să ajute, şi nu numai, se pot convinge că echipa merită tot sprijinul, urmărind-o şi pe pagina de Facebook [link]

Citit 5162 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.