Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Echipa de robotică THOBOR a Colegiului Naţional "Calistrat Hogaş" participă la First Tech Challenge, o competiţie lansată în România acum doi ani de către Asociaţia "Naţie Prin Educaţie". Elevii tecuceni au participat la competiţie din sezonul al doilea (2017-2018). Ideea de a înfiinţa la Tecuci o echipă de robotică a părut multora un vis prea îndepărtat, ţinând cont de resursele financiare oarecum limitate şi de complexitatea cunoştinţelor ce trebuiau puse în practică. Cei unsprezece liceeni, care au format echipa în sezonul anterior, alături de mentorii lor, profesorii Adriana Ciocănel, Oliwer Drăgan, Gabriela Tudor şi inginerul Ovidiu Rădulescu, au reuşit să aducă acasă trofeul Think Award şi locul al doilea la categoria Control Award. Pentru aceste rezultate, echipa a funcţionat unitar, sacrificând foarte multe zile din weekend şi din vacanţele şcolare. Echipa a fost susţinută financiar de o serie de sponsori inimoşi, cărora le mulţumim încă o dată şi a căror nominalizare o puteţi regăsi pe site-ul echipei thobor.ro.

Anul acesta vor participa la competiţie paisprezece elevi de la "Hogaş". Membrii echipei şi-au unit forţele şi pe aspectul financiar, care este foarte important. La urma urmei, dincolo de roboţi, care constituie marea provocare, competiţia urmăreşte formarea unui viitor antreprenor, care ştie să identifice resurse pentru a-şi pune în practică ideile.

Un mare beneficiu al competiţiei constă în faptul că echipa este formată din fete şi băieţi de la diverse profiluri, nu doar matematică-informatică. Şi astfel, fetele au învăţat care este deosebirea dintre un servomotor şi... un server (mica glumă a echipei). Iar băieţii contribuie la construirea jurnalului echipei, un element extrem de important în competiţie. Revenită de la demo-ul care a avut loc la Iaşi în 5 ianuarie, echipa THOBOR îşi propune să obţină şi în acest sezon rezultate frumoase.

Deşi elevii s-au implicat să adune fonduri, ar mai fi nevoie de ceva bani pentru că anul acesta a apărut o nouă etapă eliminatorie, care implică fonduri necesare pentru deplasare, cazare şi masă. Cei care sunt interesaţi să ajute, şi nu numai, se pot convinge că echipa merită tot sprijinul, urmărind-o şi pe pagina de Facebook [link]

Citit 2210 ori Ultima modificare Marți, 08 Ianuarie 2019 23:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro