Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
5 comentarii

Examenul de treaptă din vremea comunismului, care făcea trecerea de la clasa a X-a la a XI-a, ar putea reveni în actualul sistem. Aşa a anunţat recent ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care pare să fi uitat că din 2020 clasele a XI-a şi a XII-a vor deveni obligatorii, potrivit Legii Educaţiei.

Elevii de liceu ar putea fi nevoiţi să treacă printr-un examen intermediar denumit în comunism treapta a II-a, examenul de la clasa a X-a la clasa a XI-a. Cel puţin aşa a declarat recent ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a precizat că propunerea se va găsi în noua lege a Educaţiei ce va fi supusă dezbaterii publice la sfârşitul lunii ianuarie. În opinia oficialului, o evaluare la clasa a X-a ar aduce beneficii liceenilor. Concret, rata de promovare va creşte dacă elevii de liceu vor susţine o evaluare intermediară, astfel încât ei să fie mai pregătiţi pentru examenul de Bacalaureat.

Citit 2556 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Ianuarie 2019 18:14

5 comentarii

 • postat de Tirpitz Joi, 10 Ianuarie 2019 09:39 86.121.78.*** Link la comentariu
  3
  16

  O tampenie, admiterea in Liceu era mai buna decat treptele. Cine nu lua admiterea, mergea la scoli profesiaonale. Daca au 10 clase la ce-i ajuta, tot analfabeti raman. O meserie e mai buna decat un liceu teoretic sau o diploma la o Univ. SH. Ca romanul e snob si vrea ca adrasla lui sa aibe in sertar diplome si masterate, asta e o alta problema din care rezulta la ce nivel este invatamantul romanesc.

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Joi, 10 Ianuarie 2019 09:23 5.13.139.*** Link la comentariu
  2
  11

  Abramburica nu vrea nimic... astia dau tunuri de zeci de mii de E... timp in care tin oamenii ocupati cu rocade mici si mari, habarnisme... legi peste legi... multe illegale... tunuri de praff in ochii prostimii, de asta cei cu scaun la cap, si-au luat si copii in afara... unde exista stabilitate pe toate planurile si SIGURANTA SOCIALA, EDUCATIONALA SI MEDICALA pe termen mediu si lung! La noi... exista sigura de a FI FURAT DE STAT - ATAT! Succese, vorba ana gramatei lu tata!

  Raportează
 • postat de Galatean Joi, 10 Ianuarie 2019 09:22 109.99.0.*** Link la comentariu
  12
  15

  Mai bine ar schimba programa si ar introduce materii utile in viata: de exemplu cursuri de prim ajutor, gastronomie, educatie rutiera etc. E multa materie nestructurata si prezentata anost pentru copii. Dupa 7 ore la liceu, trebuie sa ai si timp sa inveti, sa citesti si poate sa te mai si odihnesti un pic. Nu facem decat sa supunem copiii unui stres suplimentar si sa umplem buzunarele profesorilor cu bani din meditatii.

  Raportează
 • postat de HAHAHA Joi, 10 Ianuarie 2019 08:43 194.105.20.*** Link la comentariu
  5
  11

  NU va suparati - are o anumita varsta, atat a vazut si doar atat o duce capul !!!!

  Raportează
 • postat de Sindicatul Liber Educatia - presedinte Joi, 10 Ianuarie 2019 08:23 90.95.122.*** Link la comentariu
  3
  9

  O opinie exprimată (chiar și) de ministrul educației naționale nu trebuie luată ca o posibilitate cu probabilitate ridicată și cu semnificație restrânsă. Majoritatea specialiștilor din domeniul educatiei este pentru ca examenele să fie numai la schimbarea traseului educațional. Poate fi evaluare națională intermediară dar nu examen ceea ce e cu totul altceva.

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro