Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Începând cu anul școlar 2019-2020, elevii ar putea avea vacanţe mai scurte, iar examenele de evaluare naţională şi bacalaureat se vor susţine mai devreme. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a precizat că vrea să regândească structura anului şcolar şi să supună dezbaterii publice un nou proiect.

"Foarte mulţi părinţi mi-au reproşat că au luat vacanţă copiii de pe 21 decembrie până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă. Apoi, mai au trei săptămâni de şcoală, se termină semestrul şi iar mai au o vacanţă. După părerea mea, vacanţa de iarnă este mult prea lungă. Sau, dacă o facem la fel de lungă, să încercăm să închidem altfel semestrul. În aşa fel încât, după vacanţă, copilul să înceapă un alt semestru. Pentru că altfel îl zăpăcim. Trei săptămâni stă acasă, a uitat, îl cheamă profesorul la şcoală încă trei săptămâni, îi încheie situaţia, copilul este încă neconectat la programul şcolar şi nu dă randamentul care trebuie la încheierea mediilor. Şi ne gândim să organizăm puţin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat, să aibă şi profesorii vacanţă", a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a precizat că a discutat aceste propuneri cu profesorii din ciclul preuniversitar şi urmează să se consulte şi cu inspectorii şcolari.

Citit 1313 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2019 18:14

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro