Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Începând cu anul școlar 2019-2020, elevii ar putea avea vacanţe mai scurte, iar examenele de evaluare naţională şi bacalaureat se vor susţine mai devreme. Anunţul a fost făcut de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, care a precizat că vrea să regândească structura anului şcolar şi să supună dezbaterii publice un nou proiect.

"Foarte mulţi părinţi mi-au reproşat că au luat vacanţă copiii de pe 21 decembrie până în 15 ianuarie, o perioada îngrozitor de lungă. Apoi, mai au trei săptămâni de şcoală, se termină semestrul şi iar mai au o vacanţă. După părerea mea, vacanţa de iarnă este mult prea lungă. Sau, dacă o facem la fel de lungă, să încercăm să închidem altfel semestrul. În aşa fel încât, după vacanţă, copilul să înceapă un alt semestru. Pentru că altfel îl zăpăcim. Trei săptămâni stă acasă, a uitat, îl cheamă profesorul la şcoală încă trei săptămâni, îi încheie situaţia, copilul este încă neconectat la programul şcolar şi nu dă randamentul care trebuie la încheierea mediilor. Şi ne gândim să organizăm puţin diferit semestrele pentru clasele 1-12. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a şi examenul de Bacalaureat, să aibă şi profesorii vacanţă", a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a precizat că a discutat aceste propuneri cu profesorii din ciclul preuniversitar şi urmează să se consulte şi cu inspectorii şcolari.

Citit 1454 ori Ultima modificare Marți, 22 Ianuarie 2019 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.