ABSURD. De ce n-au olimpicii bani de vacanţă. Nimeni n-a văzut eroarea!
Foto: Iulia Kelt

ABSURD. De ce n-au olimpicii bani de vacanţă. Nimeni n-a văzut eroarea!
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu siguranţă, olimpicii Galaţiului ar fi avut o vacanţă mult mai frumoasă şi mai bogată dacă şi-ar fi primit premiile în bani care li se cuvin pentru rezultatele deosebite obţinute, pe care consilierii locali le-au aprobat pe 23 noiembrie 2018. Din păcate, nici când vor reveni din vacanţă nu vor avea parte de banii mult-aşteptaţi, pentru că Hotărârea Consiliului Local nr. 612 trebuie să fie modificată, pentru a se îndrepta eroarea care împiedică punerea ei în aplicare.

La finele lunii noiembrie a anului trecut, scriam că, prin votul aleşilor locali, elevii care au obţinut premii şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale din anul şcolar 2017-2018, precum şi cadrele didactice care i-au pregătit vor fi răsplătiţi cu premii în bani. Pentru a arăta ce înseamnă performanţa la Galaţi, am făcut publică şi lista cu numele elevilor ce urmau să fie premiaţi, listă care este anexată hotărârii Consiliului Local.

Numai că... surpriză! Mai mulţi elevi, dar şi părinţi ai olimpicilor ne-au atras atenţia că, deşi hotărârea prevede premierea elevilor care au obţinut menţiuni la olimpiade, numele acestora nu apar pe listă! Iar numărul acestor elevi nu este deloc mic! Tocmai de aceea, am solicitat Primăriei municipiului Galaţi, care trebuie să pună în aplicare decizia aleşilor, să ne spună dacă elevii cu menţiuni la olimpiade vor fi sau nu răsplătiţi pentru performanţă şi care este motivul pentru care nu apar în tabelul olimpicilor.

Cine a greşit

Administraţiei locale i-a luat mai bine de o lună de zile pentru a ne răspunde la solicitare, dar important este că a făcut-o. "Primăria municipiului Galaţi le va oferi premii în bani atât elevilor care au obţinut premiile I, II şi III, cât şi menţiuni la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Anexa care însoţeşte HCL nr. 612/23.11.2018, care are la bază lista elevilor cu performanţe deosebite la olimpiade transmisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, va fi modificată în acest sens", ne-au comunicat reprezentanţii municipalităţii.

Ce s-a întâmplat

Potrivit surselor noastre, Primăria a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean lista elevilor premianţi la olimpiade. Considerând că premianţi înseamnă doar elevii de pe locurile I, II şi III, în lista comunicată administraţiei locale nu au fost trecuţi şi elevii cu menţiuni.

Partea proastă este că nici funcţionarii publici care au redactat proiectul de hotărâre, nici consilierii locali care au dezbătut şi aprobat documentele, nu au observat acest fapt! Iar hotărârea a fost aprobată fără ca anexa cu numele elevilor care merită să fie răsplătiţi pentru performanţele lor să fie completă!

Din păcate, nici în acest moment eroarea nu a fost îndreptată, aşa că elevii cu menţiuni mai au de aşteptat până când li se va face dreptate.

Orizont de aşteptare

Potrivit viceprimarului PSD Sorin Enache, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în luna martie. Atunci vor fi răsplătiţi elevii în funcţie de performanţele obţinute.

Astfel, potrivit Hotărârii nr. 612, în cazul olimpiadelor internaţionale se acordă: pentru premiul I - 6.000 de lei, pentru premiul II - 3.900 de lei, pentru premiul III - 3.630 de lei, pentru premiul special - 2.640 de lei, iar pentru menţiune - 2.640 de lei. Pentru olimpiade naționale se oferă: pentru premiul I - 2.200 de lei, pentru premiul II - 1.540 de lei, pentru premiul III - 1.100 de lei, iar pentru menţiune - 660 de lei.

Elevii care au obținut performanţe la olimpiade, la discipline diferite, vor fi premiaţi pentru fiecare performanță în parte. În schimb, cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă.

Tot la festivitatea din martie li se va decerna Premiul municipiului Galaţi şi elevilor care au obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Robotică - World Robot Olympiad, precum şi profesorilor îndrumători.

”Cadrele didactice care au îndrumat mai mulţi elevi premiaţi la olimpiadele naţionale şi internaţionale vor primi un singur premiu, în bani, egal cu valoarea premiului primit de către elevul care a obţinut cea mai bună performanţă.” (Hotărârea Consiliului Local nr. 612/23.11.2018)

Citit 3151 ori Ultima modificare Marți, 05 Februarie 2019 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.