Destabilizarea raportului de putere între profesori şi elevi. CHESTIONAR

Destabilizarea raportului de putere între profesori şi elevi. CHESTIONAR
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Consiliul Naţional al Elevilor invită elevii, părinţii şi cadrele didactice să se pronunţe asupra stării concrete a relaţiilor dintre principalii actori ai Educaţiei, prin completarea unui chestionar în perioada 20 februarie - 8 martie 2019, accesând linkul de AICI.

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), structura reprezentativă a elevilor din România susţine că este necesar ca relaţia profesor-elev-părinte să fie analizată şi să fie propuse soluţii. Iniţiativa reprezentanţior CNE vine ca răspuns la acţiunea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, care doreşte urgentarea aprobării proiectului de lege care prevede că profesorii să aibă statutul de ”autoritate publică”. CNE susţine că acest proiect de lege vizează în mod direct destabilizarea şi mai puternică a raportului de putere dintre elevi, părinţi şi cadre didactice.

„Prin această modificare, se doreşte consolidarea autorităţii profesorilor ca urmare a unei presupuse creşteri a numărului de acte de violenţă îndreptate împotriva personalului didactic, atât din partea elevilor, cât şi din partea părinţilor”, se arată în comunicatul de presă transmis de către CNE.

Citit 2467 ori Ultima modificare Marți, 26 Februarie 2019 12:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.