Astăzi se dă startul înscrierii la clasa pregătitoare. ACTE NECESARE și CALENDAR. Linie de telefon pentru informaţii suplimentare

Astăzi se dă startul înscrierii la clasa pregătitoare. ACTE NECESARE și CALENDAR. Linie de telefon pentru informaţii suplimentare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Astăzi, 4 martie, este prima zi de înscriere a copiilor la clasa pregătitoare, când părinţii pot completa online sau la unitatea de învăţământ cererile. Documentele pot fi depuse până în 22 martie. Până pe 9 martie, fiecare şcoală din Galaţi va organiza "Ziua porţilor deschise".

Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care se solicită înscrierea copiilor se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri). Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi pune la dispoziţia părinţilor, pentru informaţii suplimentare, numărul telverde 0800.816.236, disponibil în intervalul orar 8,00 - 16,30 (de luni până joi) şi vineri, între 8,00 şi 14,00. Linia va funcţiona până pe 19 aprilie.

Pe 25 martie, comisia naţională procesează cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicaţiei informatice şi face repartizarea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru. Pe 26-27 martie, fiecare şcoală procesează cererile părinţilor care solicită înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, pe locurile rămase libere. Pe 28 martie, comisia naţională procesează cererile-tip de înscriere şi face repartizarea copiilor ai căror părinţi au solicitat înscrierea la o altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar nu au fost admişi din lipsă de locuri.

Pe 29 martie, are loc afișarea în unităţile de învăţământ şi pe site-ul ISJ a listei cu elevii înmatriculaţi, a situaţiei locurilor rămase libere şi a listei copiilor rămaşi neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă se va derula în perioada 1-19 aprilie 2019.

Care sunt actele necesare pentru înscriere

Dosarul de înscriere la clasa pregătitoare trebuie să cuprindă: cerere-tip, copia şi originalul actului de identitate al părintelui. În cazul părinţilor divorţaţi se depune la înscriere şi hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească şi unde a fost stabilită locuința minorului. Dosarul mai trebuie să cuprindă copia şi originalul certificatului de naştere al copilului, copia a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregătitoare (acolo unde este cazul).

Citit 1259 ori Ultima modificare Luni, 04 Martie 2019 07:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.