Concurs de gastronomie la ”Elena Doamna”

Concurs de gastronomie la ”Elena Doamna”
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În luna martie s-a desfăşurat, în cadrul Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna”, Concursul Junior Master Chef, ediţia a III-a, care a avut ca scop dezvoltarea unei cooperări active cu comunitatea şcolară locală în sfera alimentaţiei sănătoase şi un schimb de bune practici în domeniul gastronomiei şi al industriei alimentare între diferite şcoli.

Parteneri au fost Universitatea „Dunărea de Jos”, Casa Corpului Didactic, Miarbal Prod Concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: Sesiune de comunicări ştiinţifice – proiecte transdisciplinare cu tema „Alimentaţie sănătoasă”, Expoziţie gastronomică „Preparate tradiţionale” şi Concurs gastronomic – cu participarea elevilor din învăţământul gimnazial gălăţean”.

Efortul elevilor participanţi a fost răsplătit prin acordarea a şase premii I, şapte premii II, opt premii III şi zece menţiuni. În plus, elevii au fost recompensaţi cu premii constând în rechizite, accesorii pentru bucătărie şi produse alimentare furnizate de agenţii economici parteneri.

La această a III-a ediţie au participat peste de 140 de elevi care au reprezentat 11 licee din judeţele Brăila, Constanţa, Galaţi, Ialomiţa, Sibiu, Tulcea, Vrancea şi 14 şcoli gimnaziale din judeţul Galaţi.

Pe lângă beneficiile din sfera alimentaţiei sănătoase, concursul a fost şi un mijloc de aprofundare a relaţiilor şcoală - familie - comunitatea locală şi de îmbunătăţire a relaţiilor interpersonale.

Citit 1722 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Martie 2019 01:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.