Comunicat de presă

Comunicat de presă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe 30 mai 2019 are loc, sub egida Universității “Dunărea de Jos” din Galați, instruirea vocațională a specialiștilor implicați în lanțul alimentar "de la fermă – pe raft". Instruirea are loc în cadrul proiectului ERASMUS + POSTHARVEST 2017-1-TR01-KA202-045709 și reunește speciliști din Măcin,Tecuci, Galați, Brăila, Brașov.

"Cele mai bune abordări inovatoare pentru minimizarea pierderilor post-recoltă în cadrul lanțului alimentar" este un proiect susținut de Uniunea Europeană și este realizat sub coordonarea Institutului Central de Cercetare pentru Controlul Alimentelor și al Furajelor din Bursa. Participanții la proiect sunt Direcția Generală de Cercetare și Politici Agricole (TAGEM), Universitatea din Gaziantep (GU), Municipalitatea Bursa Metropolitan (TARIMAS) și Bursa de Comerț Bursa (BTB) din Turcia. Partenerii din străinătate sunt: Centrul Tehnologic Naţional pentru Conserve și Alimente (CTC) din Spania, Universitatea “Dunărea de Jos” (UDJ) din România și Asociația Internațională ISEKI (IFA) din Austria. Proiectul își propune să găsească modalităţi de reducere a pierderilor post-recoltare și să îmbunătățească siguranța, calitatea și vânzarea produselor horticole selectate, prin dezvoltarea unui pachet de instruire care se suprapune peste necesitățile instruirii vocaționale ale angajaților ce lucrează în sectorul post-recoltă (lanțul alimentar).

"Cele mai bune practici de depozitare și transport" vizează creșterea calificărilor profesionale ale personalului care lucrează pe lanțul de la fermă la piață. Cercetările arată că țările nedezvoltate și în curs de dezvoltare se confruntă cu pierderi semnificative de fructe și legume proaspete în timpul și după recoltare, precum și în perioada de creștere. S-a raportat că există și pierderi în timpul transportului, depozitării și comercializării. Din acest motiv, studiile și materialele pregătite pentru reducerea pierderilor de la fermă la piață/pe raft sunt foarte importante.

(P)

Citit 1758 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 18:41