Programul ”Masă caldă”, foarte eficient în prevenirea abandonului

Programul ”Masă caldă”, foarte eficient în prevenirea abandonului
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Şcoala din Frumuşiţa este una dintre unităţile de învăţământ care beneficiază de programul "Masă caldă", derulat la nivel naţional, care a rămas, din nefericire, la stadiul de program pilot. De la directoarea unităţii, Maria-Magdalena Oprişan am aflat că, deoarece nu există sală de mese, elevii primesc zilnic câte un pachet alimentar. Este vorba de un sandvici cu grătar şi legume, fie din piept de pui, fie din pulpă de pui, ne lămureşte directoarea. Valoarea la care s-a făcut licitaţia anul trecut a fost de 6 lei pe zi pentru fiecare elev.

"Beneficiază de program şi copiii de la grădiniţă şi elevii de la clasa pregătitoare, până la a VIII-a. Noi nu prea avem probleme cu frecvenţa la şcoală, dar, de când s-a implementat programul, elevii vin zilnic, pentru că altfel nu primesc masa caldă", mai spune Maria-Magdalena Oprişan. 

Despre rezultatele bune ale elevilor de la Frumuşiţa ne-a vorbit şi profesoara responsabilă a Comisiei pentru Evaluarea şi Asigurarea Calităţii, Maria Enache. Aceasta susţine că, anul acesta la Frumuşiţa 85 la sută dintre absolvenţii claselor a VIII-a au promovat Evaluarea Naţională. "Avem elevi care au fost admişi la licee bune, CNMK, "Racoviţă", "Dunărea", CNCN. Din toată generaţia, doar doi nu s-au înscris mai departe în clasa a IX-a. Dar anul trecut, am avut promovare de 100 la sută şi toţi cei 20 de absolvenţi sunt la licee sau şcoli profesionale şi nu au abandonat niciunul după primul an", se mândreşte Maria Enache. 

Aceasta susţine că nu numai programul "Masă caldă" i-a ajutat să aducă abandonul şcolar la zero, ci şi faptul că anual s-au ţinut de elevi şi de familiile lor pentru a-i convinge că şcoala e importantă. "Dacă nu vin la şcoală, pe la Sfânta Parascheva le batem la poartă. Nu mergem cu poliţia, decât mai târziu şi numai la cazurile grave. Iniţial mergem cu părintele din sat, discutăm cu părinţii, vedem care sunt problemele. Părintele Corneliu Stavăr întotdeauna a avut deschidere şi a ajutat foarte mult comunitatea. Inclusiv s-a ocupat de rechizite pentru copiii care provin din familii nevoiaşe", mai spune Maria Enache.

Citit 2455 ori Ultima modificare Marți, 10 Septembrie 2019 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.