Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ieri, 30 octombrie, Primăria municipiului Galaţi a finalizat încă un proiect european, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3. Este vorba despre anveloparea Şcolii Gimnaziale nr. 40 “Iulia Haşdeu”, pentru creşterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează şcoala, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, asupra sănătăţii elevilor, precum şi în ceea ce privește calitatea actului educaţional.
Conform datelor oficiale, s-au realizat lucrări de izolare termică a pereţilor exteriori, de montare a unei centrale termice în condensare, de înlocuire a tâmplăriei pentru uşi şi ferestre cu profile PVC pentacamerale. Au avut loc, de asemenea, lucrări de sistematizare verticală, lucrări de reparaţii hidroizolaţii şi de instalare a 72 de panouri fotovoltaice.
Beneficiarii proiectului sunt cei 237 de elevi ai şcolii, 34 de profesori, personalul didactic şi personalul nedidactic al unităţii de învăţământ. Unitatea de învăţământ previzionează în următorii cinci ani un număr aproximativ egal cu cel existent.
Valoarea totală a proiectului este de 2.910.142 lei cu TVA, 98 la sută reprezentând fonduri nerambursabile, iar 2 la sută contribuţia Municipiului Galaţi.
Primăria Galaţi mai are în contractare proiecte în valoare de aproximativ 4,5 milioane de euro pentru încă cinci unităţi de învăţământ.

Citit 1249 ori Ultima modificare Joi, 31 Octombrie 2019 17:48

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro