Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ministrul Educației, Monica Anisie, susţine că a pregătit un program de modernizare a laboratoarelor din cadrul instituțiilor de învățământ preuniversitar. Aceasta consideră că o parte din acest program ar putea fi finanțat din fonduri europene, iar alta din fondurile de la Ministerul Dezvoltării. Numărul laboratoarelor din școli a fost în continuă scădere, iar multe dintre aceste laboratoare au fost transformate, în 2011, în clase pentru elevii de la clasa pregătitoare.
La începutul anului şcolar 2018-2019, numărul laboratoarelor din liceele de stat era cu 290 mai mic decât în anul şcolar 2014-2015, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Şi în învăţământul gimnazial şi primar este o scădere de 21 de laboratoare în perioada analizată. În schimb, în învăţământul profesional numărul laboratoarelor a crescut de la 33 în 2015, la 175 în 2019. 
Dacă acum patru ani, în liceele de stat erau 8.027 de laboratoare şcolare, anul trecut mai rămăseseră doar 7.737.

Citit 1215 ori Ultima modificare Marți, 28 Ianuarie 2020 19:45

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro