Veselie când părinţii se întorc din nou în bănci (FOTO)

Veselie când părinţii se întorc din nou în bănci (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ce zumzet plin de veselie, ce efervescenţă care scoate la suprafaţă zeci de zâmbete pe buzele copiilor, părinţilor şi profesorilor Şcolii Nr. 16. Aici miroase a pizza, dincoace pluteşti pe arome de vanilie şi cacao, iar la cealaltă clasă dai peste o explozie de fructe. Ba, şi explozie de spaghetti, de flori, de felicitări lucrate cu sufletul sau de prăjituri ornate cât mai ochios.

Elevii şi părinţii de la Şcoala Nr. 16 abia aşteaptă începutul primăverii, pentru că a devenit o tradiţie de neclintit să sărbătorească evenimentul printr-o serie de acţiuni plăcute pe care le fac împreună la şcoală. A fost a opta ediţie a proiectului "Ziua părinţilor", când mămicile, taţii dar şi bunicii şi fraţii mai mari sunt aşteptaţi să se reîntoarcă în bănci pentru a se bucura de privilegiul de a redeveni copii.

Îmbrăcaţi în halate şi cu caschete pe cap, cei mai mulţi dintre ei s-au ocupat cu realizarea unor preparate culinare. La clasa Loredanei Dinescu, părinţii şi elevii, deopotrivă, sunt la "Masterchef la tigaie". Unii au frământat aluat, alţii au tăiat ingredientele şi le-au aşezat cât mai artistic pe blaturile de pizza. Trei butelii cu gaz au copt la foc automat deliciile, pe care apoi le-au vândut. "Copiii au fost pe post de masterchef, iar părinţii au fost executanţii. S-au distrat şi unii, şi alţii deopotrivă", spune Loredana Dinescu.

La clasa alăturată, Iuliana Bercea şi Violeta Pupu i-au antrenat pe copii şi părinţi într-o "Explozie de sănătate". Au preparat frigărui din fructe, salate şi sucuri delicioase şi sănătoase. Până să ajungă cu produsele la stand s-au înfruptat şi elevii pe îndelete, spre bucuria părinţilor care cu greu îi conving acasă să mănânce aşa ceva. Dar când delicatesa e preparată de propriile mâini, şi gustul este mai bun!

La clasa Monicăi Bălan şi a Elenei Enache e o explozie de culoare şi arome delicate. Aici s-au meşterit aranjamente florale după tehnica japoneză ikebana. Au avut consultanţi două mămici care se ocupă cu aşa ceva. Rezultatele au fost spectaculoase şi apreciate de toţi cei care s-au bucurat de armonia culorilor şi gingăşia florilor.

La Elena Andone, un val de parfum de vanilie şi cacao te ia pe sus chiar de la uşă, ridicându-te până în tavan. Micii cofetari secondaţi de vrednicii părinţi au "împletit" clătite cu banane şi frişcă şi cremă de cacao, dar şi torturi din trufe şi vanilie.

La clasa a VIII-a, alături de Bianca Aburel, elevii au deşirat pe farfurii "Spaghetti cochetti", cu diferite tipuri de dressinguri. Nicoleta Costea, educator specializat, Iinca Dajbog şi Teodora Lepădatu, asistenţi sociali şi psihologul Teodora Dajbog, de la Centrul de zi pentru copii "Sfântul Spiridon", au coordonat un atelier de mărţişoare şi felicitări handmade.

Toate minunăţiile lucrate cu părinţii au fost scoase apoi la târg. S-a vândut tot ce n-a ajuns în burticile pofticioase. Iar cu bănuţii au decis să-şi mai acorde o zi de pomină, în săptămâna "Şcoala altfel", când vor ieşi cu toţii la pizza.

Citit 1088 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2020 19:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.