Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Galați susține că, în urma unui sondaj, a descoperit că, la nivelul Galaţiului, există o însemnată discriminare creată de sistemul de predare online, adoptat în perioada pandemiei de coronavirus.

"Având în vedere situația la nivel național, desfășurarea acestor întâlniri în spațiul virtual este necesară, însă ele trebuie să aibă drept scop atât aprofundarea cunoștințelor deja însușite în timpul orelor realizate în formă fizică, cât și aplicarea unor metode interactive de dobândire a unor noi informații și menținerea unei legături cu mediul școlar. În cadrul Adunării generale ce s-a desfășurat cu ajutorul platformelor online de comunicare, s-a realizat o consultare directă privind modalitatea prin care cursurile online ar putea fi mai eficiente, diseminându-se astfel și formularul inițiat de Consiliul Național al Elevilor cu privire la  metodele de predare și evaluare în spațiul virtual. În urma centralizării răspunsurilor din cadrul formularului inițiat de Consiliul Național al Elevilor privind sistemul educațional virtual, se remarcă un procentaj de 21 la sută de elevi din județul Galați pentru care nu se desfășoară niciun fel de interacțiune cu cadrele didactice în mediul online. Pentru aceștia, procesul educațional a fost întrerupt brusc, iar menținerea unei legături cu mediul școlar nu s-a putut efectua. Iar pentru cei 79 la sută care au completat formularul și participă la cursuri online, acestea se desfășoară într-un număr foarte mic, materiile care primează fiind matematica și informatica, iar rata de înțelegere a acestora nu mai este aceeași. De asemenea, dintr-o clasă, în medie participă mai puțin de zece elevi la orele din spațiul virtual, tocmai pentru că acestea nu se desfășoară după un anumit program stabilit concret dinainte de cadrul didactic, iar orele și zilele în care sunt realizate variază în funcție de context", se arată în comunicatul semnat de Aura Badiu, responsabilul pentru comunicare din cadrul CJE Galaţi şi de preşedintele CJE Galaţi, Eduard Munteanu.

Reprezentanţii elevilor gălăţeni susţin că, pe lângă cei pentru care nu se desfăşoară cursuri online, sunt şi alţi elevi, peste 20 la sută, care nu dispun de resursele necesare pentru a putea lua parte la acest tip de cursuri.

CJE Galaţi mai menţionează că, din aceste motive, profesorii nu ar trebui să le pună absenţe elevilor. În plus, volumul temelor pentru acasă ar trebui să fie moderat, se mai arată în comunicat.

Citit 639 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 12:09

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro