Peste 40 la sută dintre elevii gălăţeni nu au acces la cursurile online

Peste 40 la sută dintre elevii gălăţeni nu au acces la cursurile online
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Galați susține că, în urma unui sondaj, a descoperit că, la nivelul Galaţiului, există o însemnată discriminare creată de sistemul de predare online, adoptat în perioada pandemiei de coronavirus.

"Având în vedere situația la nivel național, desfășurarea acestor întâlniri în spațiul virtual este necesară, însă ele trebuie să aibă drept scop atât aprofundarea cunoștințelor deja însușite în timpul orelor realizate în formă fizică, cât și aplicarea unor metode interactive de dobândire a unor noi informații și menținerea unei legături cu mediul școlar. În cadrul Adunării generale ce s-a desfășurat cu ajutorul platformelor online de comunicare, s-a realizat o consultare directă privind modalitatea prin care cursurile online ar putea fi mai eficiente, diseminându-se astfel și formularul inițiat de Consiliul Național al Elevilor cu privire la  metodele de predare și evaluare în spațiul virtual. În urma centralizării răspunsurilor din cadrul formularului inițiat de Consiliul Național al Elevilor privind sistemul educațional virtual, se remarcă un procentaj de 21 la sută de elevi din județul Galați pentru care nu se desfășoară niciun fel de interacțiune cu cadrele didactice în mediul online. Pentru aceștia, procesul educațional a fost întrerupt brusc, iar menținerea unei legături cu mediul școlar nu s-a putut efectua. Iar pentru cei 79 la sută care au completat formularul și participă la cursuri online, acestea se desfășoară într-un număr foarte mic, materiile care primează fiind matematica și informatica, iar rata de înțelegere a acestora nu mai este aceeași. De asemenea, dintr-o clasă, în medie participă mai puțin de zece elevi la orele din spațiul virtual, tocmai pentru că acestea nu se desfășoară după un anumit program stabilit concret dinainte de cadrul didactic, iar orele și zilele în care sunt realizate variază în funcție de context", se arată în comunicatul semnat de Aura Badiu, responsabilul pentru comunicare din cadrul CJE Galaţi şi de preşedintele CJE Galaţi, Eduard Munteanu.

Reprezentanţii elevilor gălăţeni susţin că, pe lângă cei pentru care nu se desfăşoară cursuri online, sunt şi alţi elevi, peste 20 la sută, care nu dispun de resursele necesare pentru a putea lua parte la acest tip de cursuri.

CJE Galaţi mai menţionează că, din aceste motive, profesorii nu ar trebui să le pună absenţe elevilor. În plus, volumul temelor pentru acasă ar trebui să fie moderat, se mai arată în comunicat.

Citit 1325 ori Ultima modificare Marți, 24 Martie 2020 12:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.