Ludovic Orban: Profesorii nu intră în şomaj tehnic odată cu ceilalţi bugetari

Ludovic Orban: Profesorii nu intră în şomaj tehnic odată cu ceilalţi bugetari
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Profesorii nu vor fi afectați de noul cadru pe care Guvernul îl gândește pentru sectorul bugetar, care prevede o perioadă de lucru de 15 zile urmată de alte 15 zile de șomaj tehnic.

Acesta a explicat într-un interviu pentru Radio România că, profesorii nu pot intra în şomaj tehnic, având în vedere că spre sfârşitul anului şcolar activitatea acestora se intensifică pentru încheierea situaţiilor la învăţătură şi pregătirea examenelor. 

Despre anul școlar în curs, primul ministrul spune că acesta „se va încheia” şi că "nu există niciun pericol legat de susținerea examenelor”.

Primul ministru a precizat recent că este o măsură "de bun simţ" ca şi în sectorul public să existe o formă de a restrânge activitatea, urmând ca jumătate dintre angajaţi să lucrează 15 zile, iar următoarele 15 zile să stea acasă în șomaj tehnic.

De la acest mecanism vor face excepție sectoarele „din prima linie” precum Sănătate, ministerul de Interne, Ministerul Apărării, zonele din Ministerul Muncii care sunt implicate direct în derularea măsurilor de susținere a companiilor și cetățenilor.

CITEȘTE ȘI: Platformă lansată de Ministerul Educaţiei pentru pregătirea probelor orale pentru Bacalaureat

Citit 2190 ori Ultima modificare Vineri, 10 Aprilie 2020 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.