Sindicaliştii din învăţământ: ”Personalul nedidactic va fi la limita subzistenţei”

Sindicaliştii din învăţământ: ”Personalul nedidactic va fi la limita subzistenţei”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Toate cele trei federații sindicale din Educație, FSLI, FSE Spiru Haret și Alma Mater, au trimis o scrisoare comună premierului Ludovic Orban în care-i cer acestuia să nu trimită în somaj tehnic personalul din Educație, potrivit documentului primit de Edupedu.ro. Argumentele lor sunt întinse pe 12 pagini, iar documentul explică pentru fiecare funcție în parte care este rolul acesteia și care sunt atribuțiile fiecărui funcționar.

Scrisoarea are ca titlu „Argumente pentru exceptarea personalului didactic auxiliar și nedidactic din unitățile și instituțiile din învățământul preuniversitar, din inspectoratele școlare, din bibliotecile centrale universitare, precum și din învățământul universitar, de la măsura trecerii în șomaj tehnic”. 

„Majoritatea personalului nedidactic are acum salariul minim brut pe economie, venit care include această categorie de salariați în rândul celor săraci, astfel că o diminuare cu 25 la sută a salariilor îi va duce la limita subzistenței”, scriu sindicatele în scrisoarea către premier.

Citit 1600 ori Ultima modificare Luni, 13 Aprilie 2020 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.