Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Înscrierea în clasa pregătitoare va fi prelungită până la data de 7 iulie 2020, potrivit noului calendar. Între 26 mai şi 30 iunie are loc evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 şi care n-au fost la grădiniţă sau vin din străinătate. În aceeaşi perioadă se eliberează, de către grădiniţe, recomandările pentru înscrierea în învățământul primar pentru copiii care nu au împlinit 6 ani până pe 1 septembrie, dar au frecventat învăţământul preprimar.
Cererile pentru înscrierea la clasa pregătitoare se vor completa până pe 7 iulie. Părinţii care au reuşit să le depună în martie trebuie să ştie că documentele au rămas valabile. Pe 8 iulie va avea loc repartizarea elevilor la şcolile de circumscripţie, iar între 9 şi 15 iulie vor fi procesate cererile depuse la alte unităţi decât cele de circumscripţie şi repartizarea pe locurile rămase libere.  Afișarea în școli și pe site-ul inspectoratului școlar a copiilor înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere se va face pe 20 iulie.
Între 22 şi 28 iulie se vor depune cererile cu opţiuni pentru trei unităţi de învăţământ de către părinţii ai căror copii nu au fost repartizaţi în prima etapă. Pe 31 iulie se vor afişa listele finale de înscrieri. Situaţiile speciale se vor rezolva între 1 şi 4 septembrie.

Citit 714 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2020 19:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro