Când şi cum se face înscrierea la clasa pregătitoare

Când şi cum se face înscrierea la clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Înscrierea în clasa pregătitoare va fi prelungită până la data de 7 iulie 2020, potrivit noului calendar. Între 26 mai şi 30 iunie are loc evaluarea dezvoltării psihosomatice a copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 şi care n-au fost la grădiniţă sau vin din străinătate. În aceeaşi perioadă se eliberează, de către grădiniţe, recomandările pentru înscrierea în învățământul primar pentru copiii care nu au împlinit 6 ani până pe 1 septembrie, dar au frecventat învăţământul preprimar.

Cererile pentru înscrierea la clasa pregătitoare se vor completa până pe 7 iulie. Părinţii care au reuşit să le depună în martie trebuie să ştie că documentele au rămas valabile. Pe 8 iulie va avea loc repartizarea elevilor la şcolile de circumscripţie, iar între 9 şi 15 iulie vor fi procesate cererile depuse la alte unităţi decât cele de circumscripţie şi repartizarea pe locurile rămase libere.  Afișarea în școli și pe site-ul inspectoratului școlar a copiilor înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere se va face pe 20 iulie.

Între 22 şi 28 iulie se vor depune cererile cu opţiuni pentru trei unităţi de învăţământ de către părinţii ai căror copii nu au fost repartizaţi în prima etapă. Pe 31 iulie se vor afişa listele finale de înscrieri. Situaţiile speciale se vor rezolva între 1 şi 4 septembrie.

Citit 1302 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2020 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.