Profesoară gălăţeancă, cercetător de top în SUA

Profesoară gălăţeancă, cercetător de top în SUA
Prof.dr.ing Carmen Moraru
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Prof. dr. ing. Carmen I. Moraru, fost cadru didactic la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, a fost aleasă Fellow a Institute of Food Technologists din SUA.

Ea se numără printre cei 12 membri ai Institute of Food Technologists din SUA - cea mai mare și una dintre cele mai reputate organizații profesional-științifice de profil din lume, cărora li se va decerna în acest an titlul de "Fellow". Titlul de IFT Fellow îi este decernat profesoarei Carmen Moraru pentru recunoașterea contribuțiilor sale importante în știința și ingineria alimentelor și în dezvoltarea unor metode moderne de procesare atermică a produselor alimentare, dar și a unei activități didactice evaluate la superlativ de către studenții și doctoranzii pe care îi conduce.

Carmen I. Moraru a absolvit în anul 1989 Facultatea de Tehnologia și Chimia Produselor Alimentare și Tehnica Piscicolă, ca șef de promoție. A devenit cadru didactic al facultății, (1991-1999), perioadă în care și-a realizat studiile doctorale, sub coordonarea distinsului profesor G.M. Costin. Cariera ei didactică a continuat la Rutgers University (New Brunswick, NJ, SUA), unde a activat între anii 1999 și 2003 ca post-doctorand și apoi research assistant professor. Din anul 2003, lucrează la Cornell University (Ithaca, NY, SUA), unde acum este profesor și șef al Departamentului de Știinta Alimentelor.

De-a lungul anilor, activitatea ei didactică a fost recunoscută prin patru premii de excelență în predare decernate de Cornell University și de International Dairy Foods Association.

Citit 4908 ori Ultima modificare Joi, 18 Iunie 2020 19:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.