Campionii gimnaziştilor (IV). Cei trei campioni ai gimnaziştilor de la Şcoala Nr. 12

Campionii gimnaziştilor (IV). Cei trei campioni ai gimnaziştilor de la Şcoala Nr. 12
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

"Viaţa liberă" continuă să-i caute şi să-i prezinte pe cei care au avut tăria să se descurce foarte bine la primul examen din viaţa lor. Indiferent dacă au făcut meditaţii sau nu (şi cei care au luat note mai mici au făcut), ei au arătat că au calităţile necesare pentru a atinge nota perfectă, lucru care presupune în primul rând învăţare constantă în toţi cei patru ani de gimnaziu, ceea ce nu este puţin lucru.

Şcoala Nr. 12 din Galaţi se mândreşte, anul acesta, cu trei elevi care au obţinut media 10,00 la Evaluarea Naţională: Maria Mândru, David Macovei şi Mihai Bosie.

Un viitor medic dedicat copiilor

Maria Mândru a avut o medie de admitere "perfectă", adică a terminat gimnaziul cu 10 pe linie, medii confirmate şi de notele obţinute la Evaluarea Naţională. Şi-a dorit şi a fost admisă Ştiinţele naturii - bilingv engleză la CNVA, deoarece vrea să devină medic pediatru. Îi plac foarte mult copiii şi o perioadă a cochetat cu ideea de a se face educatoare. Facultatea o va urma la Iaşi sau la Timişoara, oraşe care o fascinează. Vrea să rămână în România, pentru că este foarte legată de locuri, prieteni şi familie.

Pe lângă faptul că a învăţat constant în toţi anii de şcoală generală, consideră că notele maxime au fost obţinute în urma antrenamentelor pe testele publicate de minister, dar şi a înurajărilor venite din partea dirigintei Florica Radu.

Performer şi la volei, şi la şcoală

De regulă, elevii care fac sport renunţă la antrenamente în clasa a VIII-a, pentru a se putea pregăti mai bine pentru examen. Nu a fost cazul lui David Macovei, care a continuat să facă volei de performanţă, în cadrul CSS Arcada, lucru care nu l-a împiedecat să obţină 10 la Evaluarea Naţională şi o frumoasă medie generală de 9,94 în cei patru ani de gimnaziu. Practică acest sport de cinci ani: "Prima dată am fost cu fratele meu mai mare. Mi-a plăcut foarte mult. A devenit pasiunea mea. Vreau să devin voleibalist profesionist, am de gând să continui şi în liceu, şi la facultate", explică David. Faptul că de la şcoală pleacă direct la sala de antrenament a devenit o rutină pentru el. Şi l-a ajutat să-şi organizeze mai bine timpul, să-şi exerseze voinţa, să devină mai disciplinat. Toate acestea i-au prins bine când a fost vorba să înveţe pentru examen. Ca orice tânăr inteligent, s-a gândit şi la un plan B: va studia informatica, un domeniu de viitor. Acum la CNMK, la fel ca fratele său, mai târziu la o facultate în România.

Pasionat de informatică

Tot în domeniul informaticii se vede lucrând peste ani şi Mihai Bosie, cel de-al treilea "zecist" de la Şcoala Nr. 12. Cu medie mare şi în gimnaziu - 9,94, Mihai a prins loc la cea mai râvnită clasă din judeţ, Matematică-informatică bilingv engleză, la CNVA. Consideră că performanţa sa are în spate muncă susţinută, profesori care l-au sfătuit de bine, dar şi "ceva noroc" la corectarea tezelor: "Cred că profesorii corectori au fost pe aceeaşi lungime de undă cu mine, au apreciat compunerea mea la Română, dar şi metodele de rezolvare la Matematică, lucru important când vine vorba de câteva sutimi în plus sau în minus", spune el.

Va alege să studieze în România, pentru că te poţi descurca la fel de bine şi acasă, dacă îţi doreşti să faci lucruri bune, consideră el.

Citit 4689 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2020 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.