Studenţi din şapte oraşe, pe platforma siderurgică de la Galaţi

Studenţi din şapte oraşe, pe platforma siderurgică de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Studenți din centrele universitare Galați, București, Brașov, Iași, Constanța, Craiova și Cluj-Napoca au început Școala de Vară, un program educațional prin care combinatul siderurgic Liberty Galați dorește să atragă noi specialiști și să își întărească legăturile cu mediul educațional.

Timp de zece săptămâni, 45 de studenții vor lucra alături de mentori (specialiști din cadrul Combinatului) pentru a înțelege realitățile industriale actuale și pentru a contribui la rezolvarea unor probleme reale. Această ediție se desfășoară cu respectarea strictă a regulilor interne din Combinat care să prevină infectarea cu Covid-19. Unele activități vor fi susținute online.

La deschiderea Școlii de Vară, realizată prin videoconferință, studenții au purtat un dialog cu Bogdan Grecu - directorul general al combinatului, Mihaela Crăciun - directorul de Resurse Umane, dar și cu o parte din mentorii lor. "Faptul că ați fost selectați în acest program înseamnă că ați făcut un prim pas în carieră și în dezvoltarea voastră profesională. Sperăm să veniți cu idei și viziuni proaspete de a îmbunătăți procesele din companie. Acum aveți șansa de a pune în practică principiile învățate în facultate, dar și de a... greși. E un mediu perfect de dezvoltare pentru orice student care dorește acest lucru", le-a transmis studenților Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului. "Am realizat acest program pentru că ne dorim ca această companie să funcționeze mult timp de acum înainte și să colaborăm îndeaproape cu sistemul superior de învățământ, deoarece, din păcate, acesta nu este sensibilizat de nevoile angajatorilor din România. Noi vă oferim șansa să vă afirmați, să vă împărtășiți ideile și sugestiile și să lucrați în echipă. Singura competiție este cu voi înșivă!", a spus la rândul ei Mihaela Crăciun, directorul de Resurse Umane al Liberty Galați.

Internii vor participa nu doar la proiecte, ci și la sesiuni de pregătire susținute de experți interni și externi, precum și la team-buildinguri, cu scopul de a crea coeziune și de a descoperi punctele tari ale echipelor.

Lansată în 2012, Școala de Vară a Combinatului a avut ca rezultat atât pregătirea a 350 de studenți, cât și angajarea a 120 de noi specialiști. Şcoala de Vară nu este singura modalitate de colaborare între combinatul siderurgic şi mediul universitar. Recent, Universitatea "Dunărea de Jos" şi Liberty Steel au încheiat un Memorandum de Înţelegere privind înfiinţarea unei "Academii Liberty - Greensteel". Academia va încuraja studenţii, dar şi absolvenţi în prezent ingineri sau specialişti tehnici sau operaţionali, să intre în industria oţelului, pentru a participa la dezvoltarea noilor tehnologii din siderurgie, unele care să asigure fluxuri de producţie mai prietenoase cu mediul.

Citit 2193 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.