Peste 1.000 de candidaţi la Bacalaureatul de toamnă

Peste 1.000 de candidaţi la Bacalaureatul de toamnă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În judeţul Galaţi sunt înscrişi, la a doua sesiune de Bacalaureat, care va debuta luni, 24 august, 1.102 candidaţi. Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJARE) a aprobat susţinerea în condiţii speciale a examenului național de Bacalaureat 2020, sesiunea august – septembrie, pentru doi elevi din învăţământul de masă.

Probele se susţin în 14 centre de examen, organizate la nivelul întregului judeţ (10 sunt în municipiul Galaţi, trei în municipiul Tecuci şi unul în oraşul Târgu Bujor). 

Luni, 24 august, va avea loc prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, marţi 25 august a fost programată proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie, iar miercuri, 26 august, proba la alegere din specializarea urmată în liceu. Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale se vor derula în zilele de 28 și 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unitățile de învățământ liceal vor calcula mediile candidaților și vor asigura echivalarea nivelurilor de competență la probele de profil din cadrul examenului național de Bacalaureat, potrivit metodologiei specifice.  

Afișarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12,00) și va fi urmată de etapa depunerii contestațiilor, în aceeași zi, în intervalul orar 14,00 - 20,00.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții acestora.

Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (3-4 septembrie), vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Citit 1264 ori Ultima modificare Vineri, 21 August 2020 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.