Astăzi, proba la Limba română a Bacalaureatului de toamnă

Astăzi, proba la Limba română a Bacalaureatului de toamnă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

1.102 candidaţi gălăţeni vor intra de astăzi, 24 august, în emoţiile sesiunii a doua de Bacalaureat. 362 se vor prezenta a astăzi la proba scrisă la Limba şi literatura română, 772 s-au înscris pentru marţi, 25 august, la proba obligatorie a profilului, la Matematică sau Istorie şi 713 vor da miercuri, 26 august, proba la alegere a specializării.

Probele scrise încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30.  Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor. 

Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor și a desenelor, vor utiliza numai creion negru.  La probele scrise, instrumentele de calcul sunt interzise.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, elevii vor fi informați că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicționare, notițe, însemnări, precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În același timp, candidaților le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne. Cei surprinși în aceste situații vor fi eliminați din examen, indiferent dacă obiectele interzise au fost folosite sau nu. Drept consecință, acești candidați nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5,00, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6,00.

Citit 1107 ori Ultima modificare Duminică, 23 August 2020 19:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.