Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Prima inspecție se efectuează în semestrul I, iar a doua inspecție în semestrul al II-lea, iar profesorii vor semna un “acord privind afișarea pe internet a datelor cu caracter personal” la depunerea dosarului de înscriere, prevede noua metodologie pentru examenul național de definitivare în învățământul preuniversitar, sesiunea 2021, publicată în Monitorul Oficial. 
În situații speciale, dovedite cu documente justificative, candidații pot solicita în scris inspectoratului școlar efectuarea ambelor inspecții de specialitate în semestrul al II-lea, dar nu la un interval mai mic de 30 de zile”, prevede metodologia.
În privința portofoliului profesional personal, apare mențiunea că “se poate realiza și pe baza activităților privind predarea-învățarea-evaluarea în sistem blended learning/online”.
O altă noutate este adăugarea la articolul 12, alineatul 3, pentru calculul vechimii efective la catedră, pentru obținerea definitivării în învățământ a prevederii următoare: “perioada concediului de maternitate se consideră vechime la catedră”. În metodologia valabilă la examenul trecut nu exista această mențiune.Dacă se vor suspenda cursurile, evaluarea se poate realiza și online: “în situația limitării sau suspendării activităților didactice în unitățile de învățământ, probele prevăzute la art. 241 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare, din cadrul etapei I eliminatorii a examenului pentru definitivare în învățământ, se pot realiza în sistem on-line, precum și prin intermediul altor forme de tehnologie”.

Citit 981 ori Ultima modificare Duminică, 20 Septembrie 2020 20:01

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro