Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
3 comentarii

* 26 de şcoli şi grădiniţe din Galaţi nu-şi pot primii elevii la cursuri, din cauza lipsei condiţiilor sanitare şi a reabilitărilor

UPDATE | În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați s-au decis scenariile de deschidere și funcționare a unităților școlare din județ, ținând cont de evaluarea situației epidemiologice a localităților în care se află grădinițele, școlile sau liceele. Din nefericire, sunt 26 de unităţi de învăţământ din judeţ care nu-şi vor deschide porţile, şi nu din cauza coronavirusului.

233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe "scenariul verde", 149 pe "scenariul galben" și două pe "scenariul roşu". 18 unități școlare nu îndeplinesc condițiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri, în timp ce opt unități nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de reabilitare. Prin urmare, sunt în total 28 de unităţi de învăţământ care nu-şi vor primi elevii la cursuri, din diferite motive. Numai două dintre acestea sunt închise din cauza coronavirusului, restul de 26 de unităţi fie sunt în reabilitare, fie nu îndeplinesc condiţiile sanitare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că a trimis către aprobare la CJSU o listă după alt scenariu, stabilită de comun acord cu directorii unităţilor de învăţământ, însă aceasta nu a fost aprobată în totalitate.

Sunt 18 unităţi de învăţământ care nu vor putea desfăşura decât cursuri online, deoarece nu îndeplinesc condiţiile sanitare. Cele mai multe sunt grădiniţe, multe chiar din mediul urban. E vorba de Grădiniţele "Ciprian Porumbescu", nr. 19, 10, 34, 40, 13, 17, dar şi un corp al Grădiniţei nr. 64. În aceeaşi situaţie sunt cinci grădiniţe din comuna Drăguşeni, din satele Adam, Fundeanu, Nicopole, Căuieşti şi Ştieţeşti. Tot închise din cauza condiţiilor sanitare precare vor ramâne şi grădiniţele din Priponeşti, Vârlezi, Toflea şi Viezureşti (Buciumeni). De asemenea, închisă pe acelaşi motiv al lipsei condiţiilor sanitare este şi Şcoala din Vârlezi.

Cele opt unităţi de învăţământ care vor desfăşura doar cursuri online, deoarece sunt în reabilitare sunt: Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic "Sf. Maria", Şcoala Nr. 33, Şcoala "Sf. Grigore Teologul", Şcoala Nr. 11, Grădiniţa din Dobrineşti (Nicoreşti) şi Grădiniţa din Băneasa.

Cele două unităţi care vor începe anul şcolar pe "scenariul roşu" sunt Şcoala Specială "Constantin Păunescu" din Tecuci şi Grădiniţa cu Program Săptămânal Nr. 32. Pentru Şcoala din Suhurlui, care ar fi trebuit să înceapă cursurile după "scenariul roşu", pentru că în comună sunt mai mult de trei bolnavi de coronavirus la mia de locuitori, s-a decis de la Prefectură ca anul şcolar să înceapă pe galben, adică eleviii vor putea veni prin rotaţie la ore.

În învățământul privat, 11 unități școlare vor primi copiii pe "scenariul verde", cinci pe "scenariul galben" și tot cinci pe "scenariul roşu", adică cu cursuri exclusiv online. Cele pe "scenariu roşu" sunt Şcoala Postliceală "Carol Davila", Liceul Teoretic "Marin Coman", Colegiul "Danubius", Şcoala Postliceală "Marin Coman" şi Şcoala Postliceală FEG, ultimele două instituţii fiind marcate în lista de la Prefectură ca aflându-se în renovare.

VEZI MAI JOS LISTELE COMPLETE


În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați s-au decis scenariile de deschidere și funcționare a unităților școlare din județ, ținând cont de evaluarea situației epidemiologice a localităților în care se află grădinițele, școlile sau liceele.

233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe "scenariul verde", 149 pe "scenariul galben" și două pe "scenariul roşu". 18 unități școlare nu îndeplinesc condițiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri, în timp ce opt unități nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de reabilitare.

În învățământul privat, 11 unități școlare vor primi copiii pe "scenariul verde", cinci pe "scenariul galben" și tot cinci pe "scenariul roşu", adică cu cursuri exclusiv online.

 

LISTA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PENTRU CARE S-AU APROBAT SCENARIILE DE FUNCȚIONARE PENTRU ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR 2020-2021:

LISTA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PENTRU CARE NU SE EMIT SCENARII DE FUNCȚIONARE:

LISTA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT CARE NU FAC OBIECTUL AUTORIZĂRII EPIDEMIOLOGICE:

Citit 4966 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 00:27

3 comentarii

 • postat de 2 ANI DE VACANTA Luni, 14 Septembrie 2020 05:12 78.96.83.*** Link la comentariu
  0
  6

  TITLUL ACESTUI ROMAN DE JULES VERNE ESTE CEL MAI BUN SCENARIU DE DESCHIDERE AL SCOLILOR IN PLINA PANDEMIE CA LA NOI

  Raportează
 • postat de Flo Duminică, 13 Septembrie 2020 09:30 82.76.9.*** Link la comentariu
  4
  2

  Felicitari directorilor de scoli si gradinite care au depus eforturi sa inceapa noul an in scenariul verde. Singurul inconvenient este purtarea mastii pe o durata lunga de timp de catre copii ....speram sa se rezolve si asta!Pacat ca de aceasta pandemie s-a profitat si sunt scoli in care nu s-au identificat solutii pt copii dar nici nu s-a depus efort.este inadmisibil sa se inceapa renovarea scolilor la acest moment fara sa se gaseasca alt spatiu in care cei mici sa desfasoare orele in conditii decente nu online sau sporadic in curtea scolii.

  Raportează
 • postat de Dina Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 12:43 109.103.134.*** Link la comentariu
  0
  5

  In comuna Draguseni 5 gradinite nu au aviz de deschidere. Felicitari domnului primar...., care este, si.......succes pentru un nou mandat!!??

  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro