VEZI după ce scenariu va începe şcoala ta noul an şcolar

VEZI după ce scenariu va începe şcoala ta noul an şcolar
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* 26 de şcoli şi grădiniţe din Galaţi nu-şi pot primii elevii la cursuri, din cauza lipsei condiţiilor sanitare şi a reabilitărilor

UPDATE | În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați s-au decis scenariile de deschidere și funcționare a unităților școlare din județ, ținând cont de evaluarea situației epidemiologice a localităților în care se află grădinițele, școlile sau liceele. Din nefericire, sunt 26 de unităţi de învăţământ din judeţ care nu-şi vor deschide porţile, şi nu din cauza coronavirusului.

233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe "scenariul verde", 149 pe "scenariul galben" și două pe "scenariul roşu". 18 unități școlare nu îndeplinesc condițiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri, în timp ce opt unități nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de reabilitare. Prin urmare, sunt în total 28 de unităţi de învăţământ care nu-şi vor primi elevii la cursuri, din diferite motive. Numai două dintre acestea sunt închise din cauza coronavirusului, restul de 26 de unităţi fie sunt în reabilitare, fie nu îndeplinesc condiţiile sanitare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean susţine că a trimis către aprobare la CJSU o listă după alt scenariu, stabilită de comun acord cu directorii unităţilor de învăţământ, însă aceasta nu a fost aprobată în totalitate.

Sunt 18 unităţi de învăţământ care nu vor putea desfăşura decât cursuri online, deoarece nu îndeplinesc condiţiile sanitare. Cele mai multe sunt grădiniţe, multe chiar din mediul urban. E vorba de Grădiniţele "Ciprian Porumbescu", nr. 19, 10, 34, 40, 13, 17, dar şi un corp al Grădiniţei nr. 64. În aceeaşi situaţie sunt cinci grădiniţe din comuna Drăguşeni, din satele Adam, Fundeanu, Nicopole, Căuieşti şi Ştieţeşti. Tot închise din cauza condiţiilor sanitare precare vor ramâne şi grădiniţele din Priponeşti, Vârlezi, Toflea şi Viezureşti (Buciumeni). De asemenea, închisă pe acelaşi motiv al lipsei condiţiilor sanitare este şi Şcoala din Vârlezi.

Cele opt unităţi de învăţământ care vor desfăşura doar cursuri online, deoarece sunt în reabilitare sunt: Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu", Liceul Tehnologic de Transporturi Auto, Liceul Tehnologic "Sf. Maria", Şcoala Nr. 33, Şcoala "Sf. Grigore Teologul", Şcoala Nr. 11, Grădiniţa din Dobrineşti (Nicoreşti) şi Grădiniţa din Băneasa.

Cele două unităţi care vor începe anul şcolar pe "scenariul roşu" sunt Şcoala Specială "Constantin Păunescu" din Tecuci şi Grădiniţa cu Program Săptămânal Nr. 32. Pentru Şcoala din Suhurlui, care ar fi trebuit să înceapă cursurile după "scenariul roşu", pentru că în comună sunt mai mult de trei bolnavi de coronavirus la mia de locuitori, s-a decis de la Prefectură ca anul şcolar să înceapă pe galben, adică eleviii vor putea veni prin rotaţie la ore.

În învățământul privat, 11 unități școlare vor primi copiii pe "scenariul verde", cinci pe "scenariul galben" și tot cinci pe "scenariul roşu", adică cu cursuri exclusiv online. Cele pe "scenariu roşu" sunt Şcoala Postliceală "Carol Davila", Liceul Teoretic "Marin Coman", Colegiul "Danubius", Şcoala Postliceală "Marin Coman" şi Şcoala Postliceală FEG, ultimele două instituţii fiind marcate în lista de la Prefectură ca aflându-se în renovare.

VEZI MAI JOS LISTELE COMPLETE


În cadrul ședinței de lucru a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați s-au decis scenariile de deschidere și funcționare a unităților școlare din județ, ținând cont de evaluarea situației epidemiologice a localităților în care se află grădinițele, școlile sau liceele.

233 de unități școlare de stat vor începe activitatea pe "scenariul verde", 149 pe "scenariul galben" și două pe "scenariul roşu". 18 unități școlare nu îndeplinesc condițiile sanitare pentru a primi copiii la cursuri, în timp ce opt unități nu fac obiectul autorizării, fiind în proces de reabilitare.

În învățământul privat, 11 unități școlare vor primi copiii pe "scenariul verde", cinci pe "scenariul galben" și tot cinci pe "scenariul roşu", adică cu cursuri exclusiv online.

 

LISTA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT PENTRU CARE S-AU APROBAT SCENARIILE DE FUNCȚIONARE PENTRU ÎNCEPUTUL ANULUI ȘCOLAR 2020-2021:

LISTA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PENTRU CARE NU SE EMIT SCENARII DE FUNCȚIONARE:

LISTA UNITĂȚILOR DE ÎNVĂŢĂMÂNT CARE NU FAC OBIECTUL AUTORIZĂRII EPIDEMIOLOGICE:

Citit 7277 ori Ultima modificare Luni, 14 Septembrie 2020 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.