Târg de universităţi internaţionale la Bucureşti, în acest weekend

Târg de universităţi internaţionale la Bucureşti, în acest weekend
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Tinerii interesați să studieze în străinătate pot să participe și anul acesta la târgul World Education Fair, organizat la Hotel Radisson Blu din București, în perioada 25-28 septembrie, cu respectarea tuturor normelor sanitare anti-COVID. Târgul are loc în aceeași perioadă și la Iași și Timișoara.

După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, noua destinație de studiu populară printre tinerii români este Olanda, potrivit reprezentanților IntegraEdu, organizatorii târgului universitar Wrod Education Fair. Statul olandez a redus la jumătate taxele de studiu şi oferă burse de 400 de euro pentru studenţii care au un job part-time. În 2019, numărul studenților români înscriși la universitate în Olanda era de 3.658, din care 1.527 la ştiinţe aplicate şi 2.131 la universităţi cu profil teoretic şi de cercetare.

Învăţământul universitar olandez are o particularitate în sensul că este împărţit pe două mari categorii: ştiinţe aplicate şi zona de cercetare. De asemenea, Germania și Franța reprezintă destinații de studiu tot mai căutate de tinerii români. În Germania taxele semestriale sunt de aproximativ 200 euro, în Austria de 360-380 euro, iar în Spania, Italia, Danemarca sau Suedia, învăţământul este gratuit, însă trebuie îndeplinite o serie de condiţii mai stricte pentru admitere.

Opţiunile se modifică în principal din cauza momentului BREXIT, care va avea avea un impact major asupra taxelor de şcolarizare în Marea Britanie, dar şi prin prisma mecanismului de obţinere a vizei. În acest context, alte ţări europene devin mai accesibile pentru tinerii români care sunt interesaţi de studii în afară. Spre exemplu, Olanda a redus la jumătate taxa pentru primul an, aceasta ajungând la aproximativ 1.100 euro. Iar pentru a se finanţa din anul 2, studenţii au posibilitatea accesării unor burse, credite sau să îşi ia un job.

Citit 2346 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.