Se caută voluntari pentru lecţii online cu copii dezavantajaţi

Se caută voluntari pentru lecţii online cu copii dezavantajaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După o lungă perioadă în care au fost izolați și mulți nu au reușit să țină pasul cu școala online, copiii din centrele de plasament au nevoie să rămână conectați la educație. Programul educațional "Ajungem MARI" lansează un nou apel la voluntariat online în sprijinul copiilor instituționalizați, în special pentru pregătire școlară și pentru examene. În județul Galați este nevoie de voluntari pentru 70 de copii și tineri din casele de tip familial și centrele de plasament și de primire în regim de urgență.

Pentru protejarea copiilor, anul acesta, activitățile educative se vor desfășura online. Modulul de voluntariat durează şapte luni. Fiecare voluntar va lucra cu maximum trei copii, într-o ședința săptămânală de o oră și jumătate. Sunt așteptați voluntari din orice domeniu, motivați să îi sprijine pe copii. Voluntarii îi vor ajuta pe copii să scrie corect și să socotească, să recupereze informațiile pe care nu le-au înțeles la școală sau să se pregătească pentru examene (Evaluare Națională sau Bacalaureat).

Voluntarii selectați vor participa la traininguri online despre lucrul cu copiii instituționalizați, iar consilierii educaționali îi vor sprijini pe parcurs să găsească metodele de predare atractive pentru copii.

Termenul limită pentru înscriere este 18 octombrie. Înscrierea se face prin completarea unui formular online pe website-ul https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/, unde se găsesc și toate detaliile despre voluntariat.

Citit 2610 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2020 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.