Galaţiul, codaş la primirea tabletelor pentru elevi

Galaţiul, codaş la primirea tabletelor pentru elevi
Întârzieri în programul "Şcoala de acasă"
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Deşi în cursul acestei săptămâni ar fi trebuit să ajungă la Galaţi şi restul de 3.528 de tablete din programul "Şcoala de acasă", acest lucru nu s-a întâmplat, aflăm de la inspectorul general Onuţ Atanasiu. Galaţiul se numără, astfel, printre cele 18 judeţe codaşe, din cauză că Ministerul Educaţiei nu a terminat livrarea tabletelor. Săptămâna trecută au fost distribuite elevilor 3.000 de astfel de dispozitive, ceea ce înseamnă doar 46 la sută din necesarul cerut de directori în luna mai a acestui an.

"Sunt judeţe cu un număr mai mic de elevi decât Galaţiul, care a cerut în luna mai un număr de aproape trei ori mai mare decât a cerut judeţul nostru. Bacăul, de exemplu, a cerut şi a primit în jur de 15.000 de tablete. Nu ştiu de ce atunci directorii gălăţeni s-au sfiit să ceară, dar acum ne spun că sunt elevi care rămân fără dispozitive", spune Onuţ Atanasiu.

Acesta a mai adăugat că sunt sate în care, chiar dacă se dau tablete cu cartelă telefonică, nu există semnal, iar elevii nu se pot conecta. Prin urmare, profesorii sunt nevoiţi să facă pentru aceşti copii plicuri cu lecţiile pe care le distribuie cu microbuzul şcolar.

Citit 1833 ori Ultima modificare Vineri, 18 Decembrie 2020 22:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.