Evaluaţi acest articol
(22 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Doi profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați se află în Top World Ranking 2%, al celor mai importanți oameni de știință din lume, realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies. Cei doi sunt acad. Eugen Victor Cristian Rusu, directorul școlilor doctorale din universitate, și prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie (Departamentul de Inginerie Mecanică).

World Ranking 2% este un top ce conține aproape 160.000 de nume ale celor mai citați cercetători mondiali. Eugen Victor Cristian Rusu a fost evaluat pentru cele 132 de lucrări în domeniul Energiei, iar Liliana Celia Rusu pentru cele 80 de lucrări scrise pe domeniul Civil engineering.
"E onorant că ne găsim pe o listă cu cei mai valoroși oameni de știință din lume. Sunt aproape 100 de nume din România și mulți dintre ei sunt colegii mei de la Academie. E o recunoaștere frumoasă, pe niște criterii obiective, a cercetării în domeniu", a explicat prof. univ. dr. Eugen Rusu.
Conform unui comunicat remis de universitatea gălățeană, cei doi profesori sunt printre puţinii specialişti din lume care se ocupă cu studiul valurilor, ambii fiind colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona (Portugalia). Eugen Rusu a fost, de asemenea, primul est-european invitat să lucreze la Centrul de Cercetări Subacvatice din cadrul NATO și are o bogată experienţă de lucru în instituţii internaţionale, fiind, începând din 2012, expert evaluator internaţional la Comisia Europeană pentru domeniul energiei regenerabile în mediul marin.
Luând în considerare mai mulți indicatori, Top World Ranking 2% a analizat lucrările a aproximativ 7 milioane de oameni de știință din 22 de domenii majore, de la chimie şi inginerie la economie și afaceri, în intervalul 1996-2019, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial.

Citit 4445 ori Ultima modificare Joi, 21 Ianuarie 2021 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.