Fără testare psihosomatică la clasa pregătitoare

Fără testare psihosomatică la clasa pregătitoare
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

De pe data de 29 martie s-a dat startul înscrierii la clasa pregătitoare. Cererea-tip şi formularul de înscriere electronic pot fi găsite pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. Dar acest formular nu înlocuiește procesul de înscriere fizică, adică părintele trebuie să meargă la şcoala la care îşi doreşte să-şi înscrie copilul ca să depună fizic documentele solicitate şi să valideze cererea.

Pe pagina oficială a formularului apare un avertisment pentru părinți: „Completarea acestei cereri de înscriere nu garantează înscrierea copilului Dumneavoastră în unitatea de învățământ și nu elimină obligativitatea de a vă prezenta la unitatea de învăţământ unde doriţi înscrierea cu dosarul complet al copilului, în vederea validării prezentei cereri. Acest formular vă permite doar să vă prezentați la secretariatul școlii cu datele copilului pre-completate, scurtând timpul de așteptare al dvs. și al celorlalți părinți”.

O altă noutate este faptul că, pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după data de 1 septembrie, evaluarea psihosomatică nu mai este obligatorie, dacă au frecventat grădiniţa. Înscrierea lor în clasa pregătitoare se va face doar pe baza unei recomandări din partea educatoarei. "Doar copiii veniţi din străinătate şi cei care nu au fost la grădiniţă trebuie înscrişi pentru evaluarea psihosomatică, iar aceasta se poate efectua până pe 27 aprilie", a declarat inspectoarea generală, Gina Brânzan.

Prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare se derulează până pe data de 28 aprilie, iar cea de-a doua etapă este programată între 24 şi 31 mai.

Citit 909 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 09:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.