Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Cum revin elevii la şcoală după vacanţa de Paşti

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu: Cum revin elevii la şcoală după vacanţa de Paşti
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că a cerut ca elevii din clasele terminale să revină la cursuri, pe 10 mai, în efective complete și nu înjumătățite, cum este prevăzut acum. 

„Elevii de clasa a VIII-a revin la școală în data de 10 mai și au cursuri până pe 11 iunie. Deci mai au doar o lună de cursuri. Această lună este foarte importantă pentru pregătirea lor, nu se justifică condiția de înjumătățire a efectivelor de elevi în clasele terminale, în condițiile în care cei de clasa a patra, de exemplu, pot veni cu efectivele complete. Am cerut eliminarea acestei condiții”, a declarat ministrul luni.

În ceea ce îi privește pe ceilalți elevi, aceștia se vor întoarce la școală pe 5 mai potrivit scenariilor cunoscute - verde, galben, roșu, în funcție de rata de infectare, însă o ultimă analiză va fi făcută săptămâna aceasta.

„Ceilalți elevi revin după scenariile anunțate. Mai exact: scenariul verde, la rata de infectare sub unu la mie, absolut toți elevii, inclusiv copiii de grădiniță, revin cu prezență fizică. Pentru scenariile galben și roșu, revin cu prezență fizică în data de 5 mai copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, inclusiv clasa pregătitoare. Deci peste rata de infectare unu la mie”, a spus Cîmpeanu.

Pe de altă parte, el a anunțat că „în ultima săptămână dinainte de începerea cursurilor (săptămâna aceasta - n.r.) ar urma să avem o discuție în care să analizăm evoluția epidemiologică”.

Citit 2605 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 15:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.