70 la sută dintre angajaţii Universităţii au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus

70 la sută dintre angajaţii Universităţii au fost vaccinaţi împotriva noului coronavirus
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Campania națională "Vaccinare și testare pentru învățare!", la care au participat directori de școli, medici din județ, elevi, studenți și părinți, a fost organizată de Inspectoratul Școlar Județean, în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați, la sfârşitul săptămânii trecute, în Sala Senatului, cu transmisie inclusiv online.

Invitați au fost Zoltan Kallos, secretar de stat în Ministerul Educației, prof. Gina Brînzan, inspector școlar general, Andra Mihaela Costache, subprefectul județului Galați, și prof. univ. dr. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.

"Ne dorim să ne implicăm, să colaborăm cu partenerii noștri, să facem prevenție și să dăm un exemplu personal, pentru ca, în cel mai scurt timp, să ne putem relua activitățile didactice și de cercetare față în față", a declarat, în deschiderea întâlnirii, rectorul Puiu Lucian Georgescu.

În cadrul dezbaterii, instituția de învățământ superior a fost dată drept exemplu pozitiv, la nivel national, în gestionarea pandemiei de coronavirus: "Am fost pionieri în ceea ce privește testarea rapidă a angajaților, cred că s-au realizat, la nivelul universității, peste 2.000 de teste rapide, urmate de teste PCR. Suntem exemplu pozitiv la nivel național și în privința vaccinării: peste 70 la sută dintre angajații noștri s-au vaccinat într-unul din centrele speciale de la nivelul județului Galați. Ne dorim să realizăm, la nivel centralizat, și vaccinarea studenților, astfel încât, la 1 iunie, să putem relua procesul de învățământ față în față", a precizat dr. Alexandru Nechifor, prorectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați.

Ministrul secretar de stat a declarat că această campanie se derulează la nivelul întregii ţări pentru o informare corectă: "E important să nu avem o campanie agresivă pro-vaccinare, ci una corectă. Ministerul Educației a inițiat această acțiune pentru că ne dorim să avem elevi cu prezență fizică la școală, să se poată pregăti pentru examenele pe care trebuie să le susțină în viitorul apropiat", a opinat Zoltan Kallos.

Campania națională "Vaccinare și testare pentru învățare!" propune un set de acțiuni convergente care să susțină reîntoarcerea elevilor şi studenților la școală, cu prezență fizică, de îndată ce evoluția epidemiologică va permite acest lucru.

Citit 1609 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 00:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.