Doar profesorii vaccinaţi ar putea fi supraveghetori la examenele naţionale

Doar profesorii vaccinaţi ar putea fi supraveghetori la examenele naţionale
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu spune că la examenele naționale ar putea fi impusă condiția ca profesorii supraveghetori să fie vaccinați anti-Covid. El spune că se au în vedere mai multe propuneri pentru impulsionarea vaccinării în rândul personalului didactic, printre acestea numărându-se și acordarea unor „tarife foarte motivante pentru supraveghere” la examenele naționale.

„Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii, cred că este corect să se pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”, a afirmat Cîmpeanu.  

Mai puţin de jumătate din personalul din învăţământ s-a vaccinat împotriva Covid-19 până în prezent, adică circa 153.000 dintr-un total de 350.000, a anunțat joi seară, într-o emisiune la Digi 24, ministrul educației Sorin Cîmpeanu, el menţionând că de mai bine de două săptămâni progresele sunt „foarte lente”.

„Trebuie impulsionate modalitățile de promovare (a vaccinării, n.r.), cât mai divers. Eu sunt convins că profesorii se vor vaccina în cele din urmă. Luăm în considerare și cazurile în care există contraindicații medicale, trebuie să avem înțelegere, nimeni nu este absurd să impună vaccinarea atunci când există contraindicații, dar excluzând aceste cazuri, vom face sistematic efort după efort”, a spus el.

Citit 1058 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.