Oportunitate nesperată pentru educatoare, la Titularizare 2021

Oportunitate nesperată pentru educatoare, la Titularizare 2021
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Moment istoric la concursul de Titularizare: educatoarele au la dispoziţie în acest an nu mai puţin de 40 de locuri libere, în mediul urban, conform listei publicate pe titularizare.edu.ro. La nivelul judeţului, sunt 65 de locuri.

În total, pentru toate disciplinele, sunt 165 de posturi, dintre care 30 la Învăţători, 11 la Instruire practică, cinci la Matematică, şase la Muzică instrumentală, zece la Educaţie fizică, patru la Fizică, trei la Limbă engleză, câte unul Biologie şi Geografie. Anul acesta nu este disponibilă nicio catedră pentru Titularizare la discipline precum Limba română, Limba franceză, Chimie, Educaţie plastică, Religie, ci doar pentru angajare pe perioadă determinată.

Pentru angajare în învăţământ pe durată determinată (cu valabilitatea mai mică de patru ani) sunt în judeţul Galaţi 1.129 de catedre, dintre care doar 375 sunt cu normă completă.

Luni, 17 mai, este ultima zi în care candidaţii se pot înscrie. Examenul se va desfăşura pe 21 iulie, în două centre de examen: Colegiul Naţional "C. Negri" (Învăţători, TIC, limbi străine, Filosofie, Economie, Geografie, Istorie, Cultură civică, Educaţie Fizică, Matematică, Limba română) şi Liceul Tehnologic "General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican" (Educatoare, Chimie, Fizică, Biologie, Discipline tehnice, Muzică, Psihologie, Desen, Religie).

Rezultatele inițiale vor fi afișate până pe 27 iulie, iar cele finale, după contestații, pe 3 august 2021, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educației.

Pentru a se titulariza - deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată - profesorii trebuie să obțină minimum nota 7.00, atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor - deci pentru angajarea pe perioadă determinată - candidații trebuie să obțină minimum nota 5.00, atât la proba scrisă, cât și la inspecție. Reamintim că anul acesta se suspendă susținerea inspecțiilor speciale la clasă și a probelor practice pentru candidații la concursul național. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare.

Citit 3577 ori Ultima modificare Luni, 17 Mai 2021 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.