Un atestat puţin „altfel”. Clasa de arte plastice, în emoţiile primului vernisaj

Un atestat puţin „altfel”. Clasa de arte plastice, în emoţiile primului vernisaj
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați a organizat recent expoziția lucrărilor de final de clasa a XII-a, "Atestat 2021, în care tinerii din clasele terminale au prezentat rezultatul studiului din cadrul atelierelor de specialitate, îndrumați fiind de către profesorii coordonatori.

Atestatul constă în realizarea unei lucrări ce însumează atât tehnicile învățate, cât și caracteristicile limbajului plastic specifice genului abordat. Cele trei grupe coordonate de către prof. David Sava (artă monumentală), prof. Mugurel Vrînceanu (ceramică) și prof. Corcăcel Adrian (grafică) au expus în cadrul atelierelor de specialitate lucrările, elevii clasei a XII-a B prezentându-și propriile creații sub privirile atente și curioase ale colegilor din anii mai mici. A fost o atmosferă de sărbătoare pentru absolvenţii care au fost copleșiți de emoțiile specifice primului vernisaj. 

"La propria mea grupă, cea de Grafică, lucrările au fost executate în tehnici de gravură, mai precis de tipar adânc (pointe seche, denumită și gravură cu acul) cât și tehnici de tipar înalt (linogravură și cologravură). De remarcat este faptul că imaginile au fost concepute prin interferarea tuturor celor trei modalități de imprimare, ceea ce asigură complexitatea tehnică a ansamblului, fapt echivalent cu creația din atelierele de grafică ale facultăților de arte!", spune profesorul Adrian Corcăcel, mândru de elevii săi.

Printre elevii grupei de grafică din acest an, l-am descoperit pe Denis Ciorici (foto 2, galerie), un tânăr foarte talentat şi cu o ținută morală deosebită, venit de peste Prut, din Republica Moldova. „Am folosit linogravura, acul rece și cologravura, dând o notă personală lucrării prin tema aleasă, tehnicile învățate fiind modalități de a-mi exprima gândurile și sentimentele. Caracterul personal constă în utilizarea aspectului rustic, specific locului de unde vin, tema reprezentând metamorfoza conceptului „acasă”. Pentru mine, acasă înseamnă liniște, armonie, dragoste, persoanele dragi și natura prin care este renumită Moldova. Însă, sensul acestui cuvânt a căpătat câteva transformări datorită oamenilor și ambientului în care am studiat aici, în ultimii ani de școală. Acum, acasă, reprezintă oamenii lângă care mă simt bine și locul unde îmi practic pasiunea pentru desen și culoare. În conceperea atestatului am pornit de la ideea influenței timpului asupra naturii și a oamenilor”, spune Denis, dintr-o răsuflare, din cuvintele sale desprinzându-se în mod evident pasiunea pentru drumul ales.

Citit 2492 ori Ultima modificare Joi, 03 Iunie 2021 12:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.