Gălăţeancă admisă cu 10 la o universitate de top. Specializare de locul 1 în lume

Gălăţeancă admisă cu 10 la o universitate de top. Specializare de locul 1 în lume
Evaluaţi acest articol
(59 voturi)

Daria Comănescu, absolventă anul acesta la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a fost admisă cu 10 curat la Universitatea din Amsterdam (Olanda), care este pe primul loc în QS World University Rankings, în ultimii patru ani, la specializarea pe care o va urma, Media and Culture.

QS World University Rankings este una dintre cele mai prestigioase astfel de evaluări ale universităților și se bazează pe criterii precum reputația academică, reputația angajatorilor, citări, număr de studenți per facultate, proporția studenților internaționali.
Unul dintre acesti studenţi internaţionali va fi, din toamnă, Daria Comănescu, pe care gălăţenii au putut-o admira în martie la "Românii au talent", unde a participat cu o piesă compusă de ea, "Reborn".
"Încă din clasa a VII-a m-am visat făcând Ştiinţe Politice. Chiar am fost la multe activităţi de simulare a Organizaţiei Naţiunilor Unite, gen GalMUN. Însă, chiar la începutul clasei a XII-a, s-a întâmplat să merg la "Românii au talent". A fost prima mea participare la o competiţie, până atunci cântasem doar în amfiteatrul liceului. Am fost foarte apreciată. Am primit patru de "Da" şi, deşi n-am ajuns în semifinală, mi s-au deschis nişte oportunităţi foarte frumoase. Unul dintre producătorii de top din România, Paul Ilea, mi-a propus să-mi scoată o piesă şi un videoclip realizat de mine, la care voi începe filmările imediat după bacalaureat. Cel mai mare câştig a fost faptul că, după emisiunea acesta, m-a ajutat să-mi aleg drumul, cam pe ultima sută de metri, e drept. Mi-am dat seama că rezonez cu domeniul artistic şi că nu vreau să rămână doar un hobby. Am scris şi am jucat în piese de teatru, am compus muzică, am învăţat singură să cânt la chitară, dar niciodată până anul acesta nu m-am gândit că asta poate fi o carieră pentru mine", povesteşte tânăra cu entuziasm.

Deşi mai avea câteva săptămâni până la startul admiterii la facultăţile internaţionale, a început să caute cu înfrigurare ceva ce i s-ar potrivi, facultatea unde să-şi poată dezvolta mai multe laturi artistice, pentru că asta a făcut ea întotdeauna, a îmbinat mai multe lucruri, dar nu la modul în care să le facă superficial, ci le-a aprofundat, pentru a descoperi echilibrul perfect pentru devenirea ei.
"Tata a fost cel care a descoperit Universitatea din Amsterdam şi specializarea Media and Culture. Am ales-o nu pentru că este pe primul loc în lume, de patru ani încoace, ci pentru că am avut chiar senzaţia aceea de fluturi în stomac când am citit prezentarea facultăţii. Era exact ceea ce mi-aş fi dorit să fac. Cinematografie şi televiziune. Posibilitatea să înveţi să faci filme, dar şi videoclipuri, emisiuni, spoturi publicitare. Exact ce m-ar putea revela pe mine ca un întreg. Artistul care-şi compune propriile cântece, pentru care îşi face şi videoclipurile. Dar aş avea şi multe alte oportunităţi", spune Daria.
Ea povesteşte că admiterea a fost cu emoţii mari, deoarece se cerea examen la Matematică şi media la această disciplină în cei patru ani de liceu. "Eu am terminat Filologie şi n-am mai făcut matematică din clasa a X-a. Dar eram dispusă să mă transfer, să dau diferenţe, să dau examene cu recunoaştere internaţonală, numai să pot fi admisă la University of Amsterdam. Le-am scris şi le-am explicat situaţia. Au fost foarte flexibili. Mi-au trimis un film, pentru care mi-au cerut să redactez un eseu în care să-l analizez. A fost greu. Am scris în limba engleză, nu mai făcusem niciodată aşa ceva şi nu ştiam ce se vrea de la mine. Dar am scris ce am crezut eu de cuviinţă şi am avut surpriza să le placă foarte mult. Mi-au dat 10 şi nici nu a mai fost nevoie de Matematică!", mai explică Daria.
Bucuroasă că şi-a găsit în final drumul, că a fost admisă la o universitate unde se pune foarte mare accent pe practică, Daria Comănescu spune că a încheiat cu succes o perioadă dulce-amară din viaţa ei: "Am învăţat multe lucruri frumoase în liceu, dar am trăit tot timpul şi cu gustul amar că parcă nu ai ce căuta aici, dacă nu ai rezultate la olimpiade. Admiterea mea la Universitatea din Amsterdam mi-a demonstrat că tinerii sunt mai mult decât cele cinci materii pentru olimpiade".

Citit 10525 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iunie 2021 19:52

7 comentarii

 • postat de Ion
  Joi, 10 Iunie 2021 23:04
  86.125.62.***
  Felicitări și multă putere de muncă pentru viitor! Sper că cineva să concretizeze inițiativa de a promova valorile gălățene prin toate mijloacele posibile. Apreciez Viața Liberă pentru asemenea articole.
  4
  3
  Raportează
 • postat de Galatean
  Joi, 10 Iunie 2021 17:31
  5.13.209.***
  Bravo, Daria!
  8
  14
  Raportează
 • postat de Ghe V.
  Joi, 10 Iunie 2021 16:52
  89.137.230.***
  Deci cei destepti si valorosi pleaca din tara si aici raman restul. In curand nici oameni care sa asfalteze strazile nu o sa mai avem. Romania plateste minim pe economie iar Olanda 2000 - 3000 euro. Baiatul meu are 14 ani si vrea o bicicleta noua si mai mare pentru el si i-am spus ca trebuie sa astept 6 luni ca sa pun un leut deoparte sa ii pot cumpara bicicleta. Si m-a intrebat de ce 6 luni si nu ii cumpar dupa o luna. I-am spus ca in Romania salariul e foarte mic chiar daca profitul firmei e mare si ca mai intai cumparam macare, facturile si apoi daca mai ramane ceva. A inceput sa planga si nu stiam ce sa ii mai spun dar i-am spus ca tara a fost acaparata de hoti, golani, impostori, inculti, tradatori, lacomi, penali , ticalosi , jefuitori , nesimtiti si idioti si nici pe noi nu ne lasa atia sa traim.
  4
  8
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Joi, 10 Iunie 2021 15:02
  86.124.203.***
  Copii frumosi, copii minunati...copii inteligenti. Plecati din tara asta fanariota in care posturile in functiile in care se cere "scoala" , gen Apele Romane sau Banca Nationala a Romaniei sunt harazite cocosatilor cu sapte clase, din partide, si fosilelor fostelor nomenclaturi ... Nu va irosti viata, sperantele si viitorul copiilor vostri in...republica bananiera Romania..Tara tuturor opincarilor, ajunsi purtatori de pantofi "boss" ..made in China cu ifose de "baroni" stapani de iobagi din alexandria...
  0
  9
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Joi, 10 Iunie 2021 10:20
  78.96.82.***
  asa,bravo!.......zboara puiule,zboara!!!!
  3
  1
  Raportează
 • postat de ela
  Joi, 10 Iunie 2021 08:11
  5.13.195.***
  Felicitări și succes în viitor !
  3
  5
  Raportează
 • postat de Popovici
  Joi, 10 Iunie 2021 07:05
  5.13.142.***
  A plecat, cum au plecat și alți copii din urbea noastră, nu sau mai întors decât sa își viziteze părinții, locurile de joaca, dascălii și prietenii! Orașul, județul rămâne din ce în ce mai sărac, nu din cauza bordurilor, garajelor, chioșcurilor molurilor, ci din cauza noastră și a celor care lau si îl conduc!
  0
  7
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.