Patru campioane ale gimnaziştilor, generaţia 2021. Au trecut cu brio primul examen al vieţii

Patru campioane ale gimnaziştilor, generaţia 2021. Au trecut cu brio primul examen al vieţii
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Doar patru eleve au reuşit la Evaluarea Naţională 2021 să obţină media zece curat, fiind singurele care au dat dovadă de maximul de atenţie şi concentrare necesare pentru obţinerea unei asemenea performanţe, pe lângă obişnuinţa studiului riguros în cei nouă ani de gimnaziu.

Tonia Plesnecute şi Ioana Cristina Căpriţă, de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Diana Georgiana Ciapă, de la Colegiul Naţional "C. Negri" şi Andeea Balmuş, de la Şcoala nr. 25 sunt cele patru vârfuri ale gimnaziştilor din generaţia 2021, care au reuşit să obţină punctajul maxim la rezolvarea subiectelor care anul acesta au avut o nouă structură, ceea ce nu e deloc uşor.

Ioana Cristina Căpriţă îşi doreşte o meserie pentru care o vor invidia toţi colegii de generaţie şi nu numai. Vrea să devină IT-ist în domeniul jocurilor pe calculator. Toţi cei care credeţi că performanţele se obţin numai stând cu nasul în cărţi aveţi în Ioana exemplul care contrazice prejudecăţile. Ea a mărturisit că petrece timp jucând în special Assassin's Creed, pentru că o ajută să înveţe tot felul de lucruri despre trecut. Vrea să rămână la CNVA, la profil Matematică-informatică, iar facultatea vrea să o facă în străinătate, pentru că sunt mai multe oportunităţi în domeniul în care i-ar plăcea să lucreze.

Consideră că a reuşit să ia la ambele materii 10,00, deoarece a învăţat constant în toţi anii de şcoală. "Subiectele au fost de nivel mediu, au pus accentul nu pe memorat, ci pe creativitate, ceea ce e bine. Bineînţeles, e loc de îmbunătăţiri", a spus Ioana. Printre pasiunile ei se numără cititul, în română şi în engleză, preferând genul fantasy. Autoarea favorită este Leigh Bardugo.

Tonia Plesnecute va opta pentru profil Matematică-informatică, tot la CNVA, pentru că îi place foarte mult Matematica. Chiar a fost olimpică naţională în clasa a VI-a. Însă pe viitor se vede arhitect. A ales CNVA-ul şi nu Liceul de Artă, pentru că ştie că matematica, care e foarte importantă în această meserie, o poate studia în profunzime la acest colegiu şi, în plus, ar avea alte opţiuni în caz că se răzgândeşte. Desenul consideră că-l poate face şi în particular. 

Recunoaşte că a exersat modelele de teste, dar totodată crede cu modestie că e posibil ca notele maxime să se datoreze pur şi simplu faptului că a avut o zi bună, a reuşit să fie mai atentă şi să se concentreze mai bine. În timpul liber, face balet, desenează şi citeşte, iar în copilărie a obţinut premii la competiţiile de dans sportiv.

Tot arhitect vrea să devină şi Andreea Balmuş, zecista de la Şcoala nr. 25. Ea se poate considera deja admisă la Matematică-informatică bilingv engleză. Este un copil ambiţios, care recunoaşte că a lucrat culegeri peste culegeri de teste pentru a atinge notele perfecte. "Am lucrat trei, patru culegeri de teste la matematică şi o culegere şi jumătate din a doua la Română, plus testele de antrenament", spune Andreea.

Viitorul şi-l vede învăţând şi muncind în Anglia, la Londra, pentru că, alături de Matematică, îi place mult şi Limba engleză, de aceea a ales şi profilul bilingv. Pasiunile ei sunt cititul şi desenatul.

Diana Georgiana Ciapă, eleva de 10,00 de la Colegiul Naţional "C. Negri", ne-a declarat că încă nu s-a decis dacă va rămâne la CNCN, unde se va bucura de un mediu familiar, deoarece cunoaşte elevii şi profesorii, sau va merge la CNVA, unde va accepta provocarea noului. Cert este că va alege Matematică-informatică. La fel şi în privinţa viitorului, pendulează între o muncă de birou, în cercetare, sau un job care presupune dinamică, respectiv inginerie în robotică. De asemenea, nu se poate decide dacă va rămâne în ţară sau va studia o facultate în afară. E drept că va avea timp patru ani să se lămurească în această privinţă. 

Şi Diana crede că reuşita sa se datorează muncii susţinute: "Am lucrat foarte multe teste. Când nu mi-a ieşit ceva, am insistat. La examen am încercat să nu mă las pradă emoţiilor, am citit cerinţele de mai multe ori, am verificat lucrările încă o dată, la final", spune ea. Şi Diana îşi petrece timpul liber citind şi desenând, dar şi navigând pe internet, "aşa cum le place tuturor copiilor de vârsta mea".

Citit 4856 ori Ultima modificare Vineri, 02 Iulie 2021 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.