Gălăţencele de 10,00 la Bacalaureat pleacă în Olanda. Două medii perfecte

Gălăţencele de 10,00 la Bacalaureat pleacă în Olanda. Două medii perfecte
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Doar două medii de 10,00 au fost obţinute anul acesta la Bacalaureat 2021, ambele fiind ale unor eleve de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", Mara Diana Velea şi Bianca Eni.

Mara Diana Velea este absolventă a clasei de Ştiinţe sociale bilingv franceză şi a terminat şi toţi anii de liceu cu media generală 10,00, prin urmare notele frumoase de la examenul de maturitate nu au picat din cer, ci au venit pe un fundament solid de cunoştinţe acumulate în toţi cei patru ani. Din toamnă, va studia la Universitatea din Groningen, Olanda, la Geografie umană şi planificare urbană. Pasiunea pentru Geografie a căpătat-o încă din gimnaziu, iar la liceu, sub îndrumarea profesoarei Smaranda Enică, cea care i-a fost mentor, a obţinut şi premii la Olimpiada Naţională, în clasele a IX-a şi a X-a, pentru că, în ultimii doi ani, nu s-a mai organizat concursul. Nu ştie, deocamdată, pe ce drum va merge după finalizarea facultăţii, atât Politicile de mediu, cât şi Geopolitica sau Geografia socială părându-i-se domenii ofertante. "Deşi îmi place şi partea aplicată a Geografiei, cea de teren, vreau să mă dezvolt în mai multe direcţii, să analizez tot ce ne înconjoară, apoi să aleg o nişă, dar fără să pierd imaginea de ansamblu asupra lumii. Sunt pasionată şi de Ştiinţe politice, am participat la conferinţele de tip GalMUN, îmi place să fiu informată din cât mai multe domenii cu putinţă", ne dezvăluie Mara. Ea susţine că nu ştie dacă se va întoarce în ţară, dar nu exclude faptul că, la un moment dat, în evoluţia ei, să se ivească momentul de a da ceva înapoi comunităţii din care face parte.

Bianca Eni este absolventă de Matematică-informatică intensiv şi va studia, din toamnă, Computer Science la Universitatea din Eindhoven, tot în Olanda. Ea susţine că nu s-a pregătit în special pentru Bacalaureat, notele mari fiind rezultatul muncii constante de-a lungul celor patru ani de liceu. Le mulţumeşte pentru aceasta profesorului de Matematică şi dirigintelui Mihai Totolici şi profesoarei Gabrielei Ciubotaru, care s-a asigurat că vor învăţa toată materia la clasă, fără să mai aibă nevoie de pregătire în particular.

După finalizarea cursurilor, vrea să lucreze în domeniul inteligenţei artificiale, Eindhoven oferind foarte multe oportunităţi pe această direcţie, acesta fiind şi unul dintre motivele alegerii acestei universităţi. Este pasionată de pictură şi desen, însă deşi i-ar plăcea să lucreze tangenţial şi în acest domeniu, a considerat că are potenţial pentru Matematică şi Informatică, discipline care-i vor oferi oportunităţi mult mai mari, faţă de arte, care sunt mai instabile.

Citit 7808 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Iulie 2021 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.