Două colegii din Galaţi, printre cele mai bune din ţară

Două colegii din Galaţi, printre cele mai bune din ţară
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Într-un top realizat de site-ul bacplus.ro, în funcţie de procentul de promovare şi media generală, două unităţi de învăţământ din judeţul nostru se află în primele 50 de locuri. Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" s-a clasat pe locul al 8-lea pe ţară, cu o medie generală de 9,17, în timp ce Colegiul Naţional "C. Negri" este pe locul al 21-lea, cu o medie generală de 8,98. Colegiul Naţional "Mihail Kogălnuceanu" este pe locul al 53-lea, cu o medie de 8,75. 

Interesante sunt şi topurile realizate de acelaşi site pe disciplinele de examen. Aşa aflăm că CNVA-ul excelează la Limba şi literatura română, fiind pe locul al patrulea pe ţară, în timp ce la Matematică, la subiectele de Matematică - informatică s-a clasat pe locul 27, iar la subiectele pentru Ştiinţele naturii de la aceeaşi disciplină este pe locul 10. La Informatică, CNVA-ul este pe locul al 26-lea, dar, surpriză, la Filosofie, este pe locul I, ambii candidaţi din tot liceul care au ales această disciplină obţinând nota 10,00. Surpriza frumoasă o constituie cei 28 de elevi de la CNCN, care la Matematică pentru profil pedagogic sunt pe locul al doilea, cu 9,34. 

Topul de pe bacplus.ro arată şi unde este punctul forte la Psihologie în judeţul nostru, la Colegiul "Spiru Haret" din Tecuci, care se află pe locul al 8-lea la această disciplină (cu doi elevi care au o medie de 9,85). Totodată, mai aflăm că polul Chimiei anorganice pentru profil tehnologic este la Liceul "Traian Vuia", aflat pe locul al 15-lea pe ţară, cei 7 elevi care au dat Bacalaureatul la această disciplină obţinând o medie generală de 7,14, în timp ce polul aceleiaşi discipline cu subiecte de liceu teoretic este la CNVA, unde singurul candidat a luat 9,80. O altă surpriză frumoasă este şi faptul că Liceul "Radu Negru" se află pe primul loc la Chimie organică pentru licee tehnologice, cu un candidat care a luat 9,75. 

La Geografie, CNVA ocupă locul al şaptelea cu 12 elevi care au obţinut o medie generală de 9,75.  La Istorie, cei 59 de elevi ai CNCN-ului care au dat Bac-ul la această disciplină au obţinut o frumoasă medie de 9,02 şi locul al 19-lea în clasamentul pe ţară.

Citit 19071 ori Ultima modificare Marți, 06 Iulie 2021 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.