Nota 3 care s-a transformat în 8,25 la contestaţie a fost trecută greşit „pe lucrare”. Explicaţiile inspectoarei generale din Vrancea

Nota 3 care s-a transformat în 8,25 la contestaţie a fost trecută greşit „pe lucrare”. Explicaţiile inspectoarei generale din Vrancea
În imagine, Daniela Marchitan, inspector general Vrancea. Sursa foto: Atlas TV
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nota 3 la Matematică a elevei din Galați care la contestație a obținut 8,25 a fost greșit transcrisă de centrul de evaluare din Vrancea, susține șefa Inspectoratului Județean Vrancea, Daniela Marchitan, potrivit Agerpres. Lucrările din județul Galați s-au corectat în Vrancea, iar oficialii susțin că ar fi „o eroare de borderou”.

Șefa ISJ Vrancea mai spune că de fapt nota 3, dată din greșeală elevei din Galați, era de fapt nota unei alte lucrări, care a primit, astfel, o notă mult mai mare.

„Am primit o sesizare de la Comisia judeţeană de evaluare a judeţului Galaţi care ne-au sesizat o diferenţă foarte mare de punctaj, de la nota 3 la nota 8,25. După ce am primit în cursul zilei de ieri (marţi – n.red.) lucrările din centrul zonal de contestaţii, am început cercetările. Comisia judeţeană a mers în centrul nostru de corectare, am vizualizat lucrarea, am vizualizat borderourile, am verificat şi celelalte lucrări din centru şi am descoperit că la lucrarea cu numărul 2.012 a fost trecută nota lucrării cu numărul 2.013. Practic cele două note au fost trecute inversat pe lucrări”, a declarat Daniela Marchitan.

Rămâne acum problema că un copil care a aflat deja că primise nota 8,25 la Matematică, va fi anunţat că, de fapt, va lua nota 3,00. „Am sesizat comisia naţională de Evaluare Naţională, am explicat ceea ce s-a întâmplat, am luat declaraţiile celor doi profesori evaluatori şi aşteptăm rezoluţia comisiei naţionale pentru pasul următor. Bănuiesc că vom primi acceptul de a interveni în aplicaţie şi de a pune corect cele două medii copiilor. Pentru că interesul este pentru elevi în primul şi primul rând”, a precizat Marchitan.

Inspectoarea dă vina pe oboseală în acest caz și pe faptul că, de la an la an, profesorii refuză să mai participe la corectări.

"În ultimii ani, profesorii refuză din ce în ce mai mult să participe în comisiile de corectură a tezelor la examenele naţionale. Presiunea este foarte mare, iar timpul pe care îl au alocat evaluării acestor lucrări este foarte scurt. A fost foarte greu să găsim atâţia profesori evaluatori şi în acest an. Oboseala care s-a acumulat şi-a spus cuvântul în acest caz”, a fost de părere inspectorul general.

UPDATE: Eleva care a primit 8,25 de la 3,00 are acum 8,40

Citit 4745 ori Ultima modificare Marți, 13 Iulie 2021 12:59

6 comentarii

 • postat de Doh
  Joi, 08 Iulie 2021 17:34
  82.132.235.***
  @paloma e vorba de oboseala acumulata într-un timp extrem de scurt. L
  Puțină minte trebuie... Mama ei de logică!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Vai,lesin...
  Joi, 08 Iulie 2021 12:42
  5.13.132.***
  dar ce revoltati mai sunteti!!! dar ca guvernul nu aplica legile si nu aloca banii de alocatii,salarii si pensii nu va pasa,nu iesiti in strada!!!!
  ce e asa greu de inteles???
  cand treci sute de numere pe niste foi,pot aparea mici neatentii si acestea se pot remedia,ca de aia exista contestatii,tocmai pentru ca pot aparea mici probleme!!!!
  iesiti mai afectatilor emotinal in strada si faceti scandal ca e tara plina de deseuri,ca sunt rapiti copiii etc....
  0
  9
  Raportează
 • postat de Nicu
  Miercuri, 07 Iulie 2021 20:22
  82.79.132.***
  NENOROCITILORRRRRR. Va jucati cu sufletul si viata unor copii. Cei vinovati ar trebui sa fie trimisi la ocna sa taie sare, sau in delta la taiat stuf. Vezi MOROMETII. Cosorul are 2 parti: o parte lemnoasa si o parte fieroasa. TOTI, adica șefa Inspectoratului Județean Vrancea, Daniela Marchitan si cei doi profesori evaluatori ar trebui sa suporte rigorile legii (daca exista asa ceva). NU TE POTI juca cu sufletul unui copil care poate ramane marcat pe viata.
  8
  5
  Raportează
 • postat de Tacu Georgeta
  Miercuri, 07 Iulie 2021 19:23
  46.97.176.***
  Ar trebui trebui rezolvată contestația de la 8.25, poate eleva merită o notă mai mare. Iar greșeala cred că e de fapt o incompetență a noii conduceri și schimbări politice făcute cu persoane care nenorocesc viitorul copiilor.
  Nu plătește nimeni?
  1
  7
  Raportează
 • postat de Bau-Bau
  Miercuri, 07 Iulie 2021 18:41
  86.124.205.***
  Intrebarea care nu o adreseaza nimeni: daca au fost inversate notele atunci elevul care avea pe drept nota 3 ce nota are pe teza? Daca sunt trecute gresit cel ce are nota 8 si ceva in loc de 3 pateste ceva?
  1
  4
  Raportează
 • postat de paloma
  Miercuri, 07 Iulie 2021 18:19
  5.13.233.***
  "Oboseala care s-a acumulat şi-a spus cuvântul în acest caz” !!! Sunteti in vacanta platita de doi ani de zile !!!
  8
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.