Elevii din 16 şcoli gălăţene încep cursurile în şantier. Vacanţă prelungită la „Sf. Grigorie Teologul”

Elevii din 16 şcoli gălăţene încep cursurile în şantier. Vacanţă prelungită la „Sf. Grigorie Teologul”
Intrarea profesorilor la Şcoala nr. 41
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Conform informaţiilor de la Primărie, anul şcolar 2021-2022 începe cu lucrări în 16 unităţi de învăţământ. Cea mai tristă situaţie este la Şcoala Nr. 41 "Sf. Grigorie Teologul", unde elevii vor sta acasă în primele zile. La două dintre instituţii, Şcoala Nr. 13 "Ştefan cel Mare" şi Grădiniţa cu Program Prelungit "Alice", învăţăceii au fost relocaţi, alte două urmând să facă acelaşi lucru din semestrul al doilea.

De la inspectoarea generală Gina Brînzan, am aflat că anul şcolar va începe în toate unităţile de învăţământ, cu o singură excepţie: Şcoala Nr. 41 "Sf. Grigorie Teologul". Elevii de aici vor sta acasă în primele două- trei zile de şcoală, ne-a spus inspectoarea generală, întrucât lucrările în desfăşurare nu permit desfăşurarea cursurilor. În plus, aceştia nu pot face nici şcoală online, pentru că ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii nu oferă această posibilitate decât când rata de îmbolnăvire depăşeşte şase la mie.

În cursul zilei de ieri, am trecut pe la Şcoala Nr. 41, pentru a vedea care este stadiul lucrărilor. E drept, se lucra: doi muncitori "gâdilau" ceva la ferestre, în timp ce un al treilea fuma. Dacă pe afară pereţii, măcar pe o latură, erau vopsiţi frumos, înăuntru, cel puţin la parter, unitatea arăta ca după bombardament şi e greu de crezut că numai două-trei zile trebuie pentru transformarea ei astfel încât să poată primi elevi.

E drept că, aşa cum prevede contractul, termenul de finalizare a lucrărilor de la această unitate este 30 septembrie, însă şcoala începe pe 13 septembrie.

Elevii din alte două unităţi vor începe anul şcolar "în bejanie", adică au fost relocaţi, întrucât procesul de învăţământ nu se poate desfăşura în sediile proprii. Despre Şcoala Nr. 13 "Ştefan cel Mare" am aflat de la Primărie că a fost relocată la Liceul Tehnologic de Marină, situaţie existentă şi anul trecut. De la Inspectoratul Şcolar, ni s-a spus că şi preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit "Alice" vor merge, cel mult o lună, la Şcoala Nr. 40 "Iulia Haşdeu", deoarece lucrările la acoperiş nu au fost terminate.

Alte două unităţi de învăţământ vor fi mutate în altă parte, din semestrul al doilea: Şcoala Nr. 28 şi Grădiniţa "Step by Step".

În 11 unităţi de învăţământ, singura soluţie găsită a fost ca şcoala să se desfăşoare concomitent cu renovările şi reparaţiile: Şcoala Nr. 16 "Nicolae Bălcescu", Şcoala Nr. 43 "Dan Barbilian", Şcoala Nr. 11 "Mihail Sadoveanu", Liceul Tehnologic "Anghel Saligny", Şcoala Nr. 18, Liceul Teoretic "Dunărea", Liceul "Traian Vuia", Şcoala "Constantin Gh. Marinescu", Şcoala Nr. 31 "Gheorghe Munteanu", Şcoala Nr. 17 şi Grădiniţa cu Program Prelungit "Prichindel".

Citit 3756 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Septembrie 2021 00:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.