64 la sută promovare la proba scrisă a concursului pentru directori

64 la sută promovare la proba scrisă a concursului pentru directori
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Dintre cei 266 de candidaţi din judeţul Galaţi ale căror dosare au fost validate pentru a putea participa la concursul pentru directori şi directori-adjuncţi de şcoli, 96 nu au reuşit să obţină minimum 7,00, cât ar fi fost necesar pentru a fi consideraţi admişi. Prin urmare, procentul de promovare a probei scrise este de 64 la sută, un pic sub media naţională, care a fost de 66 la sută. Pentru că alţi 18 candidaţi au absentat, s-au retras ori şi-au amânat examenul, sunt, practic, 114 cadre didactice care nu au luat examenul, adică, 43 la sută din totalul celor înscrişi.

Testul primit a fost unul standardizat, cu 50 de itemi de tip grilă, iar timpul de rezolvare a fost de 120 de minute. Rezultatul a fost primit pe loc, de fiecare candidat, la terminarea probei de către toți candidații.

Contestaţiile s-au depus până duminică, 17 octombrie, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 20 octombrie. Între 21 octombrie şi 1 noiembrie are loc înregistrarea opțiunilor candidaților pentru unitatea la care candidează și, în funcție de opțiune, depunerea documentelor pentru unitățile de învățământ care necesită avize suplimentare. Candidaţii care s-au aflat în carantină pe 15 octombrie vor putea susţine proba scrisă pe 28 octombrie. 

Toţi cei care au promovat proba scrisă se vor prezenta la interviuri în perioada 15 noiembrie - 8 decembrie, urmând ca pe 17 decembrie să fie validate rezultatele finale. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că se va organiza un nou concurs pentru ocuparea posturilor rămase libere, imediat după terminarea acestuia.

Citit 2647 ori Ultima modificare Luni, 18 Octombrie 2021 01:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.