Aproape 70 la sută dintre profesori vor grevă generală

Aproape 70 la sută dintre profesori vor grevă generală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

77,8 la sută dintre cadrele didactice care au răspuns unui chestionar al federațiilor sindicale din învățământ spun că sunt de acord cu "prorogarea" încheierii situației școlare pe semestrul I, iar 67,5 la sută susțin declanșarea grevei generale începând cu 10 ianuarie 2022. De asemenea, salarizarea demotivantă, precum și situația din sistemul de educaţie determină peste 40 la sută dintre angajați să se gândească să plece din unitățile de învățământ și să-și caute alte locuri de muncă. Circa 60 la sută dintre ei regretă că au ales să opteze pentru sistemul educațional.

În total, 32.744 de angajați din sistemul de educație de la stat au răspuns la întrebările puse de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație "Spiru Haret" și Federația Națională Sindicală "Alma Mater".

Sindicaliştii din Educaţie au protestat timp de trei zile, înainte de Crăciun, în fața Guvernului, pentru obținerea măririi salariale de 16 la sută promise de doi ani. Proiectul de buget pe anul viitor prevede o mărire de doar 4 la sută, care înseamnă în jur de 50 de lei în plus la salariul unui profesor, spun liderii sindicali.

Citit 1452 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Decembrie 2021 01:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.