Distincţie obținută de studenții informaticieni gălăţeni
Foto: ugal.ro

Distincţie obținută de studenții informaticieni gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din cadrul Universității „Dunărea de Jos” a fost reprezentată cu succes la cea de-a IV-a ediție a „Conferinței Tehnico-Științifice a Studenților, Masteranzilor și Doctoranzilor - 2022”, organizată de Universitatea Tehnică a Moldovei, în perioada 29-31 martie 2022. Evenimentul s-a desfășurat online, participanții fiind studenți de la licență, master și doctorat.

„Echipa care a reprezentat Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați i-a avut în componență pe studenții Radu-Ionel Vătafu și Andrei Petrișor Lăbuș, anul II, licență, la Automatică și Informatică Aplicată, și pe un student de la Sisteme Electronice Avansate - anul II master - Dragoș Ioan Dobrotă. Echipa gălățeană a obținut premiul al II-lea. Titlul proiectului prezentat a fost <Mașina autonomă>, îndrumător fiind ș.l. dr. ing. Mihaela Andrei”, se arată într-un comunicat al Universității.

Sistemul a fost implementat cu ajutorul unei platforme de dezvoltare cu microcontroller, vehiculul fiind capabil să se deplaseze autonom și să evite obstacolele din calea lui, să găsească un loc de parcare și să-l și ocupe. A fost realizată și o aplicație Android care comunică prin Bluetooth cu mașina. Prin intermediul aplicației, se alege modalitatea de deplasare: autonom sau comandat. În aplicație există butoane pentru efectuarea manevrelor pentru găsirea unui loc de parcare, pentru parcare laterală sau pentru oprire de urgență.

Citit 1595 ori Ultima modificare Joi, 07 Aprilie 2022 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.