Trei liceene de la „Costache Negri”, rezultate de top la concursul „Tineri în pădurile Europei”

Trei liceene de la „Costache Negri”, rezultate de top la concursul „Tineri în pădurile Europei”
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Trei liceene de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați au obținut al doilea rezultat pe țară la preselecția națională a concursului „Tineri în pădurile Europei” și s-au calificat la faza națională a concursului, care va avea loc, luna viitoare, în Maramureș, informează Direcția Silvică Galați.

„Tineri în pădurile Europei” („Young People in European Forest”) este cel mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, se adresează elevilor de liceu din 12 țări și are ca obiective generale conștientizarea în rândul elevilor și a cadrelor didactice din România a valorilor cadrului natural european, educarea elevilor în ceea ce privește gestionarea durabilă a pădurilor și a conservării biodiversității,  implicarea tinerilor în proiecte comunitare. În România, organizatorul concursului este Regia Națională a Pădurilor – ROMSILVA, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS și Ministerul Educației Naționale.

Concursul are patru etape de desfășurare: județeană, preselecția națională, faza națională și cea internațională. La faza internațională participă echipajul câștigător din fiecare țară participantă: Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina și România.

Etapa județeană a acestui concurs, s-a desfășurat la Palatul Copiilor Galați, cu participarea a 16 echipaje formate din câte trei liceeni de la colegiile din municipiul Galați și liceele din județ. Ulterior, echipajul câștigător, format din Ramona-Alecsandra Ignat, Miriam Ionela Vădana și Irina Negoiță (de la Colegiul Național „Costache Negri” din Galați), coordonat de prof. Manuela Andra Ionescu, a participat la preselecția națională, de unde, pentru următoarea etapă, se califică doar primele 15 echipaje din toate județele țării. Fetele de la „Costache Negri” au obținut și de această dată al doilea rezultat pe țară (nota 9,4), dovedind atât o pregătire temeinică în domeniul apărării și conservării valorilor de mediu, cât și o foarte bună cunoaștere a limbii engleze, una dintre probele concursului fiind redactarea unui eseu în limba engleză.

Faza națională a concursului se va desfășura în perioada 12-15 iulie 2022, în Parcul Național Munții Maramureșului.

Citit 4146 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.